Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|
Choose an application
This title is directed primarily towards health care professionals outside of the United States. It presents the important aspects of clinical chemistry in the "Made Easy" format for the senior clinical medical student or junior doctor on the ward. The book explains the rationale underlying the most common clinical chemistry tests to request and gives guidance as to what action is required on receipt of abnormal results. The text includes brief background to the underlying physiological processes involved, important differential diagnoses and further steps required in the clinical setting. The ultimate aim is to make the reader think carefully as to what clinical chemistry tests are required in different contexts and to ensure that they are equipped to deal responsibly with the result. This will result in improved clinical practice. Made Easy format. Aimed at the clinician using clinical chemistry tests on the ward (and not the laboratory-based scientist). Will allow rationale choice of correct test. Gives guidance on how to react to abnormal results
Ca (calcium) --- General biochemistry --- Clinical chemistry --- magnesium --- biochemie --- calcium --- Mg (magnesium) --- klinische chemie
Choose an application
Dit boek behandelt alle materialen die toegepast worden in werktuigbouwkundige conctructies, dat wil zeggen zowel metalen en kunststoffen als keramiek. Alle belangrijke keuze-aspecten komen daarbij aan de orde. Daarmee is dit boek vooral een onmisbaar handboek voor technisch ontwerpers, technici en ingenieurs. Anders gezegd: dit boek is in eerste instantie bestemd voor ge ruikers van materialen. Per materiaalgroep worden de belangrijkste eigenschappen besproken, en daarnaast hoe ze worden verwerkt, de beperkingen, hoe men materialen in een technische tekening of een ontwerp correct kan specificeren, enzovoort. Van ieder materiaal worden in de vorm van tabellen de belangrijkste gegevens gerubriceerd Daarnaast wordt in een bijlage een overzicht gegeven van de belangrijkste vakliteratuur. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een ruim aanbod aan opdrachten. Aangezien de fysische en scheikundige eigenschappen uitgangspunt zijn voor de beschrijving van de materiaalsoorten, is dit boek uitstekend geschikt als inleiding in de materiaalkunde voor studenten werktuigbouwkunde, vliegtuigbouwkunde, scheepsbouwkunde en aanverwante studies.
materiaalkennis --- Organic chemistry --- Plastics --- Ni (nikkel) --- kunststoffen --- poedermetallurgie --- koperlegeringen --- materiaalkeuze --- Mg (magnesium) --- legeringen --- Ti (titaan) --- gieterijtechniek --- Al (aluminium) --- Physicochemistry --- Metallurgy --- fysicochemie --- Materials sciences --- staal --- corrosie --- keramiek --- Non-cutting processes --- organische chemie --- lijmen --- polymeren --- Cu (koper) --- Macromolecules --- materials science --- plastic [organic material] --- Chemistry --- aluminum [metal] --- Building materials. Building technology --- zinc --- Architecture --- copper [metal] --- steel [alloy] --- Materiaalkunde --- materiaal --- Materialenleer --- 620.1 --- materiaalkunde --- structuren --- keuze --- eigenschappen --- lijm --- warmtebehandeling --- harden --- gieten --- koper --- 669 )* METALLURGIE - METALEN --- 678 )* KUNSTSTOFFEN --- aluminium --- composieten --- gietijzer --- materiaaleigenschappen --- materiaalonderzoek --- metalen --- nikkel --- oppervlaktebehandeling --- staalsoorten --- zink --- Materials. --- Materiaalkunde.
Choose an application
Hoge bloeddruk is een veel voorkomende aandoening. De Gezondheidsraad schat dat ruim een derde van de mannen en vrouwen tussen de 35 en 65 jaar te hoge bloeddruk heeft. Bij ongeveer 12% van hen is sprake van een belangrijke hypertensie. Boven de 65 jaar heeft ongeveer de helft van de bevolking verhoogde bloeddruk. Preventie en behandeling van hypertensie zijn met name belangrijk om het risico van hart- en vaatziekten te verminderen. Dit boek beschrijft de kennis over het verband tussen voedingsfactoren en bloeddruk. Deze kennis is vooral afkomstig van observationeel onderzoek bij verschillende populaties tussen landen en binnen landen. Daarnaast worden de mogelijkheden besproken om via voedingsmaatregelen hypertensie te voorkomen en te behandelen. De gegevens van interventie-onderzoek maken duidelijk dat naast de tot nu toe gebruikelijke dieetmaatregelen zoals natriumbeperking ook andere elektrolyten, met name kalium, calcium en magnesium, de aandacht verdienen. Zowel bij de behandeling als bij het voorkomen van hypertensie moet behalve de elektrolyten-samenstelling van de voeding ook de aandacht uitgaan naar behandeling van overgewicht en te hoge serumcholesterolwaarden, matiging van alcoholgebruik, 'gezonde' voeding en stoppen met roken. Naast eigen initiatief van mensen om 'gezonder' te gaan eten, is een bijdrage van de voedingsmiddelenindustrie nodig om te komen tot verbetering van het voedingsmiddelenpakket. Het boek besluit met twee praktijkgerichte hoofdstukken: dieetadviezen (voorbeeld dagmenu) en ervaringen uit de huisartspraktijk.
Alimentation --- Voeding --- Nutritional Physiological Phenomena. --- Blood Pressure. --- Hypertension --- voedingsleer --- bloeddruk --- hypertensie --- natrium --- kalium --- calcium --- magnesium --- genotmiddelen --- Diastolic Pressure --- Pulse Pressure --- Systolic Pressure --- Pressure, Blood --- Pressure, Diastolic --- Pressure, Pulse --- Pressure, Systolic --- Pressures, Systolic --- Pressure --- Nutrition Phenomena --- Nutrition Physiological Concepts --- Nutrition Physiological Phenomenon --- Nutritional Phenomena --- Nutritional Physiological Phenomenon --- Nutritional Physiology --- Nutritional Physiology Concepts --- Nutritional Physiology Phenomenon --- Nutrition Physiological Phenomena --- Nutrition Physiology --- Nutritional Physiology Phenomena --- Concept, Nutrition Physiological --- Concept, Nutritional Physiology --- Concepts, Nutrition Physiological --- Concepts, Nutritional Physiology --- Nutrition Physiological Concept --- Nutritional Physiology Concept --- Phenomena, Nutrition --- Phenomena, Nutrition Physiological --- Phenomena, Nutritional --- Phenomena, Nutritional Physiological --- Phenomena, Nutritional Physiology --- Phenomenon, Nutrition Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiology --- Physiological Concept, Nutrition --- Physiological Concepts, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutritional --- Physiological Phenomenon, Nutrition --- Physiological Phenomenon, Nutritional --- Physiology Concept, Nutritional --- Physiology Concepts, Nutritional --- Physiology Phenomena, Nutritional --- Physiology Phenomenon, Nutritional --- Physiology, Nutrition --- Physiology, Nutritional --- Food --- Nutritional Sciences --- therapy. --- Nutrition --- Blood pressure --- HYPERTENSION --- therapy --- Nutrition Process --- Nutritional Process --- Nutritional Processes --- Nutrition Processes --- Process, Nutrition --- Process, Nutritional --- Processes, Nutrition --- Processes, Nutritional --- Phototrophic Processes --- Autotrophic Processes --- Heterotrophic Processes --- Chemoautotrophic Growth --- Nutrition. --- Blood pressure. --- Therapy. --- 628.8 --- bloeddruk (gez) --- hypertensie (gez) --- voedingshygiëne (gez) --- zout (gez) --- Nutritional Physiological Phenomena --- Blood Pressure
Choose an application
materiaal --- materiaalonderzoek --- materialenleer --- 487 --- schoolboeken --- mechanica --- technologische opvoeding --- didactiek secundair onderwijs - technisch-technologische vakken, elektriciteit, metaalbewerking, hout, bouw, mechanica --- Didactics of secundary education --- materiaalkennis --- Didactics of technology --- ferro-metalen --- afdichtingen --- non-ferro-metalen --- metaalindustrie --- kunststoffen --- smeermiddelen --- Materials sciences --- lijmen --- corrosie --- isolatiematerialen --- materialen (technologie) --- composieten --- 66.017 --- Afdichtingen en afdichtingsmaterialen --- Composieten --- Corrosie --- Ferro-metalen --- Materiaaleigenschappen --- Materiaalonderzoek --- Materialenkennis --- Metallografie --- Metallurgie (Metalen) --- Non-ferro-metalen --- Smeermiddelen ( machines in het algemeen ) --- Snijmaterialen --- corrosie (verroesting) --- gratis exemplaar --- non-ferrometalen --- snijmaterialen --- 670.1 --- Materials and their properties --- algemene technologie (ook materialenkennis en verwerking van afvalproducten) --- 66.017 Materials and their properties --- chroom --- ferro --- gietstaal --- metallografie --- smeren --- zink --- Materiaalleer leermiddelen --- Technologische opvoeding algemeen --- Isolatie --- Kunststoffen --- Lijmen --- 620.2 --- ferrometalen --- handboeken --- materiaaleigenschappen --- metallurgie --- Schoolbooks - Didactic material --- 371.67 --- 373.5 --- 2e graad t.s.o. --- 487.1 --- 487.2 --- Handboek/cursus --- aluminium --- composietmaterialen --- gietijzer --- handboek --- ijzer --- isolatie --- koper --- kristal --- kunststof --- legering --- lijm --- lood --- magnesium --- materialen --- secundair onderwijs --- staal --- technische vakken --- tin --- vloeistof --- Materiaalleer ; leermiddelen --- 373.5 Middelbaar onderwijs --- 373.5 Middelbare scholen. Voortgezet onderwijs --- Middelbaar onderwijs --- Middelbare scholen. Voortgezet onderwijs --- 371.67 Leerboeken. Wetenschappelijk instrumentarium. Cartografische hulpmiddelen --- Leerboeken. Wetenschappelijk instrumentarium. Cartografische hulpmiddelen --- Technologische opvoeding; algemeen --- Informatiekunde --- 2e graad t.s.o
Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|