Narrow your search

Library

EHC (2)

Groot Seminarie Gent (2)

KBR (2)

CaGeWeB (1)

Groot Seminarie Brugge (1)

KADOC (1)

KU Leuven (1)

UAntwerpen (1)

ULiège (1)


Resource type

book (2)


Language

Dutch (2)


Year
From To Submit

2021 (1)

2009 (1)

Listing 1 - 2 of 2
Sort by

Book
Een hemelse keuken : het boek bij de televisiereeks 'Hemelse Spijzen'
Authors: --- ---
ISBN: 9789085281269 Year: 2009 Publisher: Antwerpen Halewijn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 : proef de smaak van de 16de eeuw
Authors: --- ---
ISBN: 9789056156497 9056156497 Year: 2021 Publisher: [Gorredijk] : Sterck & De Vreese,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

"Het excellente kookboek" van doctor Carolus Battus verscheen in 1593 te Dordrecht als afsluiting van een medisch werk. Het is het eerste gedrukte kookboek in de Republiek. Deze verzameling van zo'n driehonder recepten laat op unieke wijze de veranderende keuken zien van de late middeleeuwen naar de moderne tijd. Neerlandici Christianne Muusers en Marleen Willebrands hebben dit historische kookboek hertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinformatie over Battus, zijn gezondheidsleer, de keukeninrichting en Battus' kookkunst. Ruim dertig bewerkte recepten brengen de smaak van het verleden op uw bord. Kunsthistorica Alexandra van Dongen beschrijft de gedekte tafel en de fafelmanieren uit die tijd. Die tafel illustreert zij met zestiende-eeuws tafelgerei uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Listing 1 - 2 of 2
Sort by