Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Verloskunde in de praktijk staat niet stil, de verlosafdeling van tien jaar geleden is vandaag hopeloos verouderd. De huidige verlosafdeling is gebaseerd op samenwerken, vakgrenzen overschrijden, transmurale zorg … Helaas zijn dat echter nog al te vaak niet meer dan mooie woorden, die stranden op een gebrek aan houvast waar dat samenwerken op gebaseerd kan worden.Dit Procedureboek verloskunde wil een gids zijn om dergelijke samenwerking te realiseren. Het bevat de weerspiegeling van jarenlange evidence based verloskunde in de dagelijkse praktijk, zowel van een gewone kraamafdeling als van een eenheid voor risicozwangerschappen. Het biedt duidelijke en concrete richtlijnen als antwoord op de huidige JCI-, NIAZ- en andere accrediteringsgekte.Vroedvrouwen, zowel met ervaring als nog in opleiding, gynaecologen met weinig of veel verloskundige bagage, artsen-assistenten in alle disciplines die met zwangerschap in aanraking komen, evenals kinderartsen en pediatrisch/neonataal verpleegkundigen vinden hier een praktische basis voor de dagelijkse zorg bij zowel frequente als meer uitzonderlijke zwangerschapsproblemen.
Choose an application
Het registreren van de foetale hartactie en de activiteit van de baarmoeder staat bekend onder de naam cardiotocografie en wordt wereldwijd gebruikt als methode van foetale bewaking. Dit boek is gegroeid uit de interuniversitaire opleiding cardiotocografie voor gynaecologen in opleiding. Het behandelt de basisprincipes van de cardiotocografie, het gebruik voor en tijdens de bevalling, de aanvullende technieken die kunnen aangewend worden en de praktische en medicolegale valkuilen bij het gebruik van cardiotocografie.De opzet van het boek is systematisch en op de praktijk gericht, met talrijke voorbeelden die de lezer moeten toelaten een systematische manier voor de interpretatie van het cardiotocogram te verwerven. Het boek richt zich niet enkel tot de gynaecoloog in opleiding maar tot iedereen die betrokken is bij foetale bewaking met name de vroedvrouwen op verlosafdelingen, alle vroedvrouwen in opleiding, elke arts of verpleegkundige die tijdens de uitoefening van zijn beroep in contact komt met zwangeren.
Prenataal onderzoek --- Academic collection --- cardiotocografie --- foetale hartbewaking --- verloskunde --- vroedkunde --- 605.5 --- 610 --- foetale monitoring --- cardiotocografie (gez) --- gynaecologie (gez) --- Gynaecologie --- Vroedkunde - Verloskunde --- foetale bewaking --- gynaecologie --- vroedvrouwen --- obstetrie --- zwangerschap --- Gynaecologie - Verloskunde - Obstetrie --- Vroedkunde --- gynaecologie, verloskunde, andrologie, abortusklinieken --- Cardiotocografie --- foetale ontwikkeling --- Gynaecology. Obstetrics --- Fetal heart rate monitoring --- Handbooks, manuals, etc. --- Methods --- PHL-Healthcare 12
Choose an application
Dit Handboek verloskunde geeft een overzicht van de basisbegrippen uit de hedendaagse verloskunde vandaag en steunt daarbij hoofdzakelijk op evidence-based standpunten. Naast de puur verloskundige aandoeningen gaat er ook aandacht naar de vele andere gezondheidsproblemen waarmee zwangere vrouwen geconfronteerd kunnen worden, de zogenaamde obstretic medicine. Het verloskundig handelen is van een zuiver manuele vaardigheid uitgegroeid tot een meer rationele, technisch onderbouwde activiteit, waarbij ook de psychosociale component een plaats moet krijgen.Diverse onderwerpen in deze geüpdatete editie zijn nieuw of vernieuwd. Het boek gaat dieper in op medicatie en vaccinatie tijdens zwangerschap en borstvoeding. De snelle evoluties binnen de genetica zijn geïncorporeerd: ook de actuele testen met foetaal DNA in materneel bloed en de nieuwe analysetechnieken komen aan bod. In de delen over zwangerschapsverwikkelingen zijn de gebruikte medicijnen aangepast aan de huidige beschikbaarheid. De nieuwste inzichten over preventie van vroeggeboorte zijn opgenomen, en ook de meest recente diagnostische en therapeutische richtlijnen over hypertensieve zwangerschapscomplicaties. De hoofdstukken over internistische aandoeningen - diabetes, schildklierziekten en longziekten - werden grondig aangepast aan de snel evoluerende therapeutische inzichten. Tot slot is de organisatie van de verloskundige zorg in Vlaanderen versus Nederland beschreven.Dit Handboek verloskunde geeft een overzicht van de basisbegrippen uit de hedendaagse verloskunde vandaag en steunt daarbij hoofdzakelijk op evidence-based standpunten. Naast de puur verloskundige aandoeningen gaat er ook aandacht naar de vele andere gezondheidsproblemen waarmee zwangere vrouwen geconfronteerd kunnen worden, de zogenaamde obstretic medicine. Het verloskundig handelen is van een zuiver manuele vaardigheid uitgegroeid tot een meer rationele, technisch onderbouwde activiteit, waarbij ook de psychosociale component een plaats moet krijgen.Diverse onderwerpen in deze geüpdatete editie zijn nieuw of vernieuwd. Het boek gaat dieper in op medicatie en vaccinatie tijdens zwangerschap en borstvoeding. De snelle evoluties binnen de genetica zijn geïncorporeerd: ook de actuele testen met foetaal DNA in materneel bloed en de nieuwe analysetechnieken komen aan bod. In de delen over zwangerschapsverwikkelingen zijn de gebruikte medicijnen aangepast aan de huidige beschikbaarheid. De nieuwste inzichten over preventie van vroeggeboorte zijn opgenomen, en ook de meest recente diagnostische en therapeutische richtlijnen over hypertensieve zwangerschapscomplicaties. De hoofdstukken over internistische aandoeningen - diabetes, schildklierziekten en longziekten - werden grondig aangepast aan de snel evoluerende therapeutische inzichten. Tot slot is de organisatie van de verloskundige zorg in Vlaanderen versus Nederland beschreven.
meerlingzwangerschap --- Gynaecology. Obstetrics --- zwangerschapscomplicaties --- zwangerschap --- obstetrie --- zwangerschapsbegeleiding --- Verloskunde --- Obstetrics --- Handbooks, manuals, etc. --- Gynecology. --- Academic collection --- Gynecologic Surgical Procedures --- Vroedkunde --- Obstetrie --- Bevalling --- 614.5 --- verloskunde --- vroedkunde --- vroedkunde (gez) --- bevalling (gez) --- Gynecology --- PXL-Healthcare 2019 --- PXL-Handboeken --- gynaecologie
Choose an application
Het Handboek Gynaecologie is een initiatief van de hoogleraren gynaecologie en verloskunde van de Universiteit Gent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen en Vrije Universiteit Brussel, in samenwerking met een aantal experten ter zake.De vier redacteurs zetten dit initiatief om in een overzichtelijk en compleet handboek.Het boek bestaat uit drie grote hoofdstukken: algemene gynaecologie, gynaecologische oncologie inclusief de senologie en de reproductieve geneeskunde. Dit handboek is in eerste instantie bedoeld als een universele leidraad voor de studenten geneeskunde, vroedkunde en verpleegkunde, maar het is ongetwijfeld ook een nuttig naslagwerk voor alle gynaecologen en assistenten in opleiding die hun theoretische achtergrond willen opfrissen.
gynaecologie --- verloskunde --- senologie --- oncologie --- 614.4 --- gynaecologie. --- menstruatie --- endometriose --- goedaardige gezwellen --- endometriumcarcinoom --- baarmoederhalskanker --- besmettelijke ziekten --- geboortebeperking --- Gynaecology. Obstetrics --- kwaadaardige gezwellen --- PMS (premenstrueel syndroom) --- kunstmatige inseminatie --- fertiliteit --- buikpijn --- prolaps --- SOA (seksueel overdraagbare aandoeningen) --- miskraam --- IUD (intra uterine device) --- IVF (in vitrofertilisatie) --- Gynecology --- Handbooks, manuals, etc. --- PXL-Healthcare 2018 --- PXL-Handboeken --- Reproductive Medicine --- Medical Oncology --- Clinical Oncology --- Oncology, Medical --- Oncology, Clinical --- Medicine, Reproductive --- Reproductive Health --- Gynecologic Surgical Procedures --- Verloskunde ; onderwijs --- Verloskunde --- Gynaecologie --- Vulva --- Vagina --- Endometriose --- Baarmoeder --- Bekken --- Seksualiteit --- Geboorteregeling --- Menopauze --- Fertiliteit --- Vruchtbaarheidsproblemen --- KUL --- Academic collection --- Bekken (Lichaamsdeel) --- Vruchtbaarheid --- Spiraal (voorbehoedsmiddel)
Choose an application
Alle vrouwen en mannen met een kinderwens hopen op een gezonde baby. De basis daarvoor wordt echter niet alleen tijdens de zwangerschap gelegd, maar juist ook in de tijd daaraan voorafgaand. De zorg voor een kind begint daarom niet bij het eerste bezoek aan de verloskundige, maar al vóór de bevruchting en de zwangerschap, en heet preconceptiezorg. De kennis hierover heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen en vormt het uitgangspunt voor dit boek. Eric Steegers, hoogleraar Verloskunde en Prenatale Geneeskunde, en Anjo Geluk geven je alle informatie, tal van tips en wetenswaardigheden om de kans op een gezonde baby te vergroten. Wat ook aan bod komt is erfelijkheid, problemen met de vruchtbaarheid en de zwangerschap zelf. Moeder en vader worden doe je op die manier al een beetje voordat je zwanger bent. Daarom: Gezond zwanger worden.
Dénatalité --- Fertility [Human ] --- Fertilité humaine --- Fécondité humaine --- Human fertility --- Menselijke vruchtbaarheid --- Natality --- Natalité --- Vruchtbaarheid [Menselijke ] --- preconceptie --- Bevruchting --- Zwangerschap --- zwangerschap --- zwangerschapsbegeleiding --- 615.7 --- 614.6 --- Zwangerschap - Bevalling - Zuigelingenzorg --- kinderwens --- geneesmiddelen --- gynaecologie --- Gynaecology. Obstetrics --- obstetrie --- erfelijkheid --- kraambed --- Pregnancy --- Health aspects --- Infants --- Care --- Handbooks, manuals, etc. --- PXL-Healthcare 2018
Choose an application
Dit Interactief basisboek cardiotocografie principes en praktijk biedt een volledig up-to-date overzicht van de basisprincipes van cardiotocografie. Het behandelt het gebruik vóór en tijdens de bevalling, aanvullende technieken en praktische en medicolegale valkuilen. Talrijke voorbeelden, illustraties, video's, interactieve vragen en casussen versterken de link met de praktijk en bieden concrete tools om aan de slag te gaan.
cardiotocografie --- foetale bewaking --- Prenataal onderzoek --- Gynaecologie. Obstetrica --- gynaecologie --- foetale ontwikkeling --- verloskunde --- 614.551 --- Cardiotocography --- Pregnancy, High-Risk --- High-Risk Pregnancy --- High Risk Pregnancy --- High-Risk Pregnancies --- Pregnancies, High-Risk --- Pregnancy, High Risk --- Cardiotocogram --- Electronic Fetal Monitoring --- External Cardiotocography --- External Fetal Monitoring --- Internal Cardiotocography --- Internal Fetal Monitoring --- CTG, Antepartum --- Antepartum CTG --- Cardiotocograms --- Cardiotocography, External --- Cardiotocography, Internal --- Fetal Monitoring, Electronic --- Fetal Monitoring, External --- Fetal Monitoring, Internal --- Monitoring, Electronic Fetal --- Monitoring, External Fetal --- Monitoring, Internal Fetal --- Uterine Contraction --- Gynaecology. Obstetrics --- perinatale zorg (gez) --- Obstetricians --- Midwives --- Gezondheidszorg --- Vroedkunde
Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|