Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
Je vindt reclame op TV, in kranten, magazines of in het straatbeeld … maar ook heel veel online. Reclamemakers zijn echte kraks in het bedenken van nieuwe en originele manieren om de consument te bereiken en te overtuigen. Viel het jou al op dat je reclame krijgt op basis van je surfgedrag? Die nieuwe vormen van reclame zijn soms moeilijker te herkennen, zowel voor volwassenen, als voor kinderen en jongeren. Maar om kritisch na te denken over reclame, moet je het net kunnen herkennen. Met de Mediawegwijzer Reclame? Wijs! kan je werken aan de reclamewijsheid van kinderen en jongeren. Een Mediawegwijzer is een thematisch infomagazine van Mediawijs voor leerkrachten. Voor dit magazine werd samengewerkt met AdLit, onderzoeksproject Reclamewijsheid.
Didactics of social education --- sociale media --- sociale media (themawoord fictie) --- reclame
Choose an application
Deze Mediawegwijzer geeft inzicht in sexting en tips om dit bespreekbaar te maken in de klas. Hoewel experimenteren met relaties en seksueel gedrag via digitale media bij de normale seksuele ontwikkeling hoort, kan je als leerkracht helpen om aan te tonen wat kan en wat niet kan. Dit magazine biedt daarbij ondersteuning.
Didactics of social education --- Didactics of secundary education --- sociale media --- sociale media (themawoord fictie) --- sexting
Choose an application
Waar vroeger jongeren op een stiekeme plek afspraken om elkaars lichaam te verkennen of briefjes stuurden, kan dit nu ook online vanop de smartphone of laptop. Bij de meeste jongeren verloopt sexting ook zonder problemen. Er zijn echter situaties waarin het grensoverschrijdend wordt: iemand stuurt de foto’s door of laat de foto’s aan anderen zien iemand zet een ander onder druk om foto’s te sturen Met deze bundel vol werkvormen willen we jou als leerkracht motiveren om rond sexting aan de slag te gaan. We geven je de handvaten om op een professionele manier te reageren op sextingsituaties zodat leerlingen durven je hierover in vertrouwen te nemen. Per werkvorm zijn er specifieke lesdoelen die je helpen de juiste werkvorm voor jouw groep te vinden.
Didactics of social education --- Didactics of secundary education --- sociale media --- sociale media (themawoord fictie) --- sexting
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|