Narrow your search

Library

DocAtlas (2)

AP (1)

Arteveldehogeschool (1)

Hogeschool Gent (1)

Hogeschool West-Vlaanderen (1)

KBR (1)

KDG (1)

Odisee (1)

PXL (1)

Thomas More Kempen (1)

More...

Resource type

book (1)

digital (1)


Language

Dutch (2)


Year
From To Submit

2017 (1)

2012 (1)

Listing 1 - 2 of 2
Sort by

Digital
Ik heb diabetes, wat kan ik doen?
Author:
Year: 2017 Publisher: Utrecht Pharos

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Begrijpelijk boekje in eenvoudig Nederlands over diabetes voor laaggeletterden, migranten, ouderen en lager opgeleiden. Op de website van Pharos vind je ook een downloadversie van het boekje in het Nederlands en in het Arabisch. In de toegevoegde handleiding (eveneens beschikbaar als download) staat hoe professionals in de zorg de patiënt zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen.


Book
De actieve voedingsdriehoek
Author:
ISBN: 9789033486395 Year: 2012 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.

Listing 1 - 2 of 2
Sort by