Listing 1 - 10 of 29 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
jeugdliteratuur --- voedsel --- Gezondheid: kleuters --- Voeding: kleuters --- Didactics of Kindergarten --- Didactics of social education --- Dutch literature --- prentenboeken (genre) --- voeding --- eten
Choose an application
Kunnen we op een duurzame manier de wereldbevolking voeden in harmonie met de natuur en de draagkracht van de aarde? Dit boek schetst een beeld van de belangrijkste feiten, cijfers en prognoses op het gebied van de voedselvoorziening, nu en in de toekomst. Vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken naar de wereldvoedselvoorziening en hoe deze zich ontwikkelt. In samenhang bezien wordt zo inzichtelijk waar het in essentie mis gaat en belangrijker nog, hoe het anders zou kunnen.Volgens prognoses groeit de wereldbevolking van 7,3 miljard nu naar ruim 9,8 miljard mensen in 2050: een stijging van ruim 30% in minder dan 35 jaar. Ook de gemiddelde levensverwachting van de wereldbevolking stijgt en steeds meer mensen in opkomende landen kunnen zich, door de toenemende welvaart, een voedingspatroon veroorloven met meer vlees en zuivelproducten. De vraag naar voedsel, energie, water en grondstoffen zal de komende decennia dan ook flink toenemen.De productie van méér voedsel lijkt op het eerste gezicht dé oplossing om de voedselvoorziening voor een groeiende wereldbevolking veilig te stellen. Tegelijkertijd is realiteit, dat we tegen steeds meer grenzen aanlopen. Uit onderzoek blijkt dat de wereldbevolking nu al het equivalent van anderhalve Aarde gebruikt om op het huidige welvaartsniveau te blijven. De draagkracht van de Aarde wordt daarmee ruimschoots overschreden. We zullen dus uiterst zorgvuldig met onze middelen moeten omgaan. Als mensheid teren we snel in op onze reserves. Doorgaan zoals nu is dan ook geen optie. De wereld is gewoon te klein om het westerse voedingspatroon (inclusief veel vlees en zuivel) te exporteren naar de rest van de wereld. We zullen een evenwicht moeten vinden tussen het vergroten van de voedselproductie en het leefbaar houden van de Aarde voor volgende generaties. En het positieve achter dit alles is: het kán. Er zijn geweldige mogelijkheden om veel meer mensen te voeden met eenzelfde niveau van productie van gewassen; door het tegengaan van verspilling, het veranderen van eetpatronen en het voorkomen dat de productie van biobrandstoffen ten koste gaat van de voedselvoorziening.
voedsel --- voedselvoorziening --- 613.2 --- Duurzame ontwikkeling --- Voedselvoorziening . wereld --- Agriculture. Animal husbandry. Hunting. Fishery --- voedselproduktie --- globalisering --- duurzame ontwikkeling
Choose an application
jeugdliteratuur --- vissen --- 598.1 --- Onderwaterwereld --- Soorten --- Verdediging --- Vinnen --- Vissen --- Voedsel --- Zintuigen --- Fishes --- vissen (biologie) --- Didactics of social education --- WO (wereldoriëntatie) --- informatieve jeugdliteratuur
Choose an application
9001120122
PXL-Central Office 2018 --- voedingsmiddelen --- voedingsgewoonten --- voedselindustrie --- Atlassen --- Voedsel --- Nederland --- atlas --- Agriculture. Animal husbandry. Hunting. Fishery --- Food science and technology --- voedingsmiddelenindustrie --- voedselproduktie --- voeding --- Netherlands --- Atlas --- Vietnam --- Zuid-Afrika --- Kust --- Literatuur
Choose an application
15 recepten uit verschillende culturen om samen van te smullen.Marije van der SchaafUit het grote huis aan de Granaatappelstraat komen de heerlijkste geuren naar buiten zweven. De bewoners zijn in hun eigen keuken bezig de voorbereidingen voor het feestmaal dat in de gemeenschappelijke tuin gehouden wordt. Maria maakt met haar moeder guacamole, señora Flores proeft de zwartebonensoep, Josef en Rafik draaien gehaktballetjes en Mathilda maakt aardbeiencrumble. Een sfeervol multicultureel kijk-, lees- en receptenboek met grote kleurige prenten. Op iedere spread zien we links een bewoner koken in een knus ingerichte keuken met een begeleidend zinnetje voorleestekst, rechts staan groot alle ingrediënten voor het gerecht afgebeeld, met daaronder een duidelijke beschrijving van de bereidingswijze. De recepten zijn afkomstig uit verschillende culturen uit de hele wereld, de inrichting van elke keuken past bij de afkomst van elke bewoner. Met dit uit het Frans vertaalde boek haal je allerlei verschillende culturen in je keuken. Engelstalige edtie is 'Lunch at 10 Pomegranate Street : a collection of recipes to share'*. De recepten (en het voorleesverhaal) zijn geschikt voor kinderen (onder begeleiding), zelf doen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.© NBD Biblion
Gerechten --- Andere culturen --- Diversiteit --- Kookboeken --- Jeugdboeken 07-09 jaar --- Jeugdboeken 10-12 jaar --- Sociology of culture --- Didactics of social education --- Nutritionary hygiene. Diet --- Jeugdboeken 03-06 jaar --- Gerecht (voedsel) --- Culturele diversiteit --- Kookboek --- Inclusie --- Maatwerk --- informatieve jeugdliteratuur --- cultuurverschillen --- diversiteit
Choose an application
Hoe kun je kwaliteit managen in de voedingsindustrie? Met welke systemen optimaliseer je je output als kwaliteitsmanager? Hoe is een moderne kwaliteitsdienst het best georganiseerd? De uitdagingen binnen de voedingsindustrie zijn groot, de risico's nog groter. Eindconsumenten willen keiharde garanties van de producent. Een doorgedreven kwaliteitsmanagement is nodig om aan die eisen te voldoen. Kwaliteit en voedselveiligheid worden een essentieel onderdeel om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen. Een food safety culture is wat we nodig hebben: iedere medewerker moet het belang van voedselveiligheid beseffen en de kans krijgen om elke afwijking te melden. Meer dan veilig voedsel toont hoe je een kwaliteitsmanagementsysteem implementeert van voeding tot verpakking, transport, opslag en verkooppunt. Met deze praktische aanpak is je organisatie klaar voor de toekomst.
sport --- bewegingsopvoeding --- voeding --- Voeding en hygiëne --- HACCP-systeem (voeding) --- Voedingsindustrie --- Kwaliteitsdienst --- 579.67 --- voedsel --- 664.3 --- kwaliteit --- risicoanalyse --- 664.72 --- voedselveiligheid --- Food science and technology --- voedingsleer --- Voeding en hygiëne
Choose an application
Wat in 1927 begon als een eenvoudig Ons Kookboekje groeide uit tot dé kookbijbel in Vlaanderen. Ons Kookboek staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid en evolueert mee met de culinaire trends en ontwikkelingen.Deze vernieuwde versie mag daarom niet ontbreken in je keuken! Met de toevoeging van nieuwe producten, tendensen en kooktechnieken biedt dit lijvige boek een schat aan informatie, weetjes, tips en meer dan 1800 hedendaagse recepten voor zowel de dagelijkse als de gastronomische tafel. Een degelijk basiskookboek voor de beginnende kok en de doorgewinterde foodie. Ons Kookboek is en blijft dé kookbijbel van Vlaanderen! Veel kookplezier! (flaptekst)
cookbooks --- koken (voeding) --- kookboeken (genre) --- Housekeeping --- Gerechten --- Cooking --- International cooking --- Cookbooks --- Dutch --- 2000 --- -Cooking --- -629.2 --- kookkunst --- Kookboek --- Bee Collection --- recepten --- kookboeken --- Algemene kookboeken --- 629.2 --- -Housekeeping --- -Kookboeken --- Kookboeken --- Koken --- Recepten --- Gerecht (voedsel) --- -Kookboek --- C5 --- Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen (1911-heden) --- vrouwenbeweging --- landbouwersorganisaties --- Maatschappelijke organisaties en maatschappelijk leven
Choose an application
Het 'Noord-Zuid Cahier' is een driemaandelijks tijdschrift over mondiale verhoudingen en ontwikkelingssamenwerking. Het tijdschrift bevat bijdragen van diverse auteurs uit verschillende hoeken (universiteiten, pers, NGO's,...). Ruim 800 miljoen mensen lijden honger en een meerderheid daarvan zijn boeren. Je kan over een bittere mondiale ironie spreken maar natuurlijk is het veel erger en moeten we het gewoon een schande noemen. In de Westerse landen heeft technologische vooruitgang tot een enorme stijging van de voedselproductie geleid en kennen de meeste mensen voedselzekerheid. Waarom is dat in grote delen van het Zuiden niet gebeurd en kan meer marktwerking daarin verandering brengen?
C2 --- missie --- landbouw --- ontwikkelingssamenwerking --- wereldeconomie --- voedselvoorziening --- 475 Landbouw --- voedsel --- ontwikkelingshulp --- Armoedebeleid/armoedebestrijding (sociaal impulsfonds) --- Ontwikkelingssamenwerking/ ontwikkelingsbeleid (derde wereldproblematiek,noord-zuid-verhouding) --- Wereldeconomie --- Europese Unie --- handelspolitiek, internationaal --- landbouweconomie --- mensenrechten --- noord-zuiddialoog --- voeding --- 354.4 --- Voedselproblematiek . derde wereld --- Voedselvoorziening . wereld --- Religieuze instituten --- Social policy --- Developing countries: agricultural and food problems --- voedselproduktie --- wereldvoedselvraagstuk --- landbouwbeleid --- armoedebestrijding --- Social Sciences and Humanities. Economics --- Economics (General).
Choose an application
Kerstmis --- KEB --- vakantieboeken --- 629.2 --- 629.7 --- Gerechten(Kookboeken, Recepten) --- Koken --- 641.5 ) Kookboeken --- aperitiefhapjes --- desserten --- hoofdgerechten --- kookboek --- recepten --- voorgerechten --- Knutselen ; kinderen --- Vakantie ; kinderen --- Winter --- 476.14 --- Gerechten --- Gerchten --- vakantieboek --- Kerst --- vakantieboeken Kerstmis --- Algemene kookboeken --- Speciale gerechten --- Kookboek --- Gerecht (voedsel) --- Kind --- Kerstfeest --- Christian religion --- Didactics of primary education --- recepten (themawoord fictie) --- lager onderwijs 3de graad (doelgroep) --- kerstverhalen
Choose an application
Dit kookboek is ontwikkeld voor jongeren en volwassenen met ASS of een andere beperking die graag willen koken en wel wat extra hulp kunnen gebruiken. De gerechten in dit kookboek zijn gemakkelijk zelf te maken, bereid met verse ingrediënten en op een toegankelijke manier met fotos uitgelegd. Iedere handeling is in beeld gebracht zodat nauwelijks tekst nodig is. Het kan een geweldig kookhulpmiddel zijn voor zowel jongeren met een autistische stoornis als mensen die begeleid wonen. Het biedt de mogelijkheid om het plezier en de voldoening te ervaren van een zelfstandig bereide maaltijd, de zelfredzaamheid te verhogen en om sociale contacten te kunnen vergroten. Want lekker eten is natuurlijk fijn voor jezelf, maar het is ook een geweldige manier om je vrienden en familie te verwennen. En Sandra? Sandra is een hele goede kok en ze verzint heerlijke recepten. Ze is de extra hulp in de keuken, legt alles goed uit, geeft goede tips én straalt vertrouwen uit. Sandra heeft jarenlange ervaring in de hulpverlening en geeft kookles aan jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum. Met de reacties van haar leerlingen heeft zij de bereiding tot in de kleinste details kunnen aanpassen.
kookboeken (genre) --- koken (voeding) --- autisme --- Nutritionary hygiene. Diet --- Housekeeping --- Social policy and particular groups --- 641.5 --- Koken --- Koken met kinderen --- Kookboeken --- Autisme --- Gerechten --- Licht mentaal gehandicapte kinderen --- Kinderen --- autismespectrumstoornis (ASS) --- Gerecht (voedsel) --- Kind met een verstandelijke handicap --- Kind --- Groep --- Jeugd --- Media --- Ontwikkelingsstoornis --- Fysiotherapie --- personen met een mentale beperking --- Autismespectrumstoornis
Listing 1 - 10 of 29 | << page >> |
Sort by
|