Listing 1 - 10 of 29 << page
of 3
>>
Sort by

Book
Als ik eet
Authors: ---
ISBN: 905561114X Year: 1996 Volume: *1 Publisher: Eke ADC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
De wereld achter ons voedsel
Authors: ---
ISBN: 9789082060829 Year: 2016 Publisher: S.l. Stichting Werelddelen

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Kunnen we op een duurzame manier de wereldbevolking voeden in harmonie met de natuur en de draagkracht van de aarde? Dit boek schetst een beeld van de belangrijkste feiten, cijfers en prognoses op het gebied van de voedselvoorziening, nu en in de toekomst. Vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken naar de wereldvoedselvoorziening en hoe deze zich ontwikkelt. In samenhang bezien wordt zo inzichtelijk waar het in essentie mis gaat en belangrijker nog, hoe het anders zou kunnen.Volgens prognoses groeit de wereldbevolking van 7,3 miljard nu naar ruim 9,8 miljard mensen in 2050: een stijging van ruim 30% in minder dan 35 jaar. Ook de gemiddelde levensverwachting van de wereldbevolking stijgt en steeds meer mensen in opkomende landen kunnen zich, door de toenemende welvaart, een voedingspatroon veroorloven met meer vlees en zuivelproducten. De vraag naar voedsel, energie, water en grondstoffen zal de komende decennia dan ook flink toenemen.De productie van méér voedsel lijkt op het eerste gezicht dé oplossing om de voedselvoorziening voor een groeiende wereldbevolking veilig te stellen. Tegelijkertijd is realiteit, dat we tegen steeds meer grenzen aanlopen. Uit onderzoek blijkt dat de wereldbevolking nu al het equivalent van anderhalve Aarde gebruikt om op het huidige welvaartsniveau te blijven. De draagkracht van de Aarde wordt daarmee ruimschoots overschreden. We zullen dus uiterst zorgvuldig met onze middelen moeten omgaan. Als mensheid teren we snel in op onze reserves. Doorgaan zoals nu is dan ook geen optie. De wereld is gewoon te klein om het westerse voedingspatroon (inclusief veel vlees en zuivel) te exporteren naar de rest van de wereld. We zullen een evenwicht moeten vinden tussen het vergroten van de voedselproductie en het leefbaar houden van de Aarde voor volgende generaties. En het positieve achter dit alles is: het kán. Er zijn geweldige mogelijkheden om veel meer mensen te voeden met eenzelfde niveau van productie van gewassen; door het tegengaan van verspilling, het veranderen van eetpatronen en het voorkomen dat de productie van biobrandstoffen ten koste gaat van de voedselvoorziening.


Book
Wat is een vis?
Author:
ISBN: 9030349522 Year: 1993 Volume: vol *7 Publisher: Place of publication unknown Casterman

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
De Bosatlas van het voedsel
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789001120122 Year: 2014 Publisher: Groningen Noordhoff Uitgevers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

9001120122


Book
Een huis vol lekkers : 15 recepten om samen van te smullen
Author:
ISBN: 9789002271236 9002271239 Year: 2020 Publisher: Antwerpen Davidsfonds /Infodok

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

15 recepten uit verschillende culturen om samen van te smullen.Marije van der SchaafUit het grote huis aan de Granaatappelstraat komen de heerlijkste geuren naar buiten zweven. De bewoners zijn in hun eigen keuken bezig de voorbereidingen voor het feestmaal dat in de gemeenschappelijke tuin gehouden wordt. Maria maakt met haar moeder guacamole, señora Flores proeft de zwartebonensoep, Josef en Rafik draaien gehaktballetjes en Mathilda maakt aardbeiencrumble. Een sfeervol multicultureel kijk-, lees- en receptenboek met grote kleurige prenten. Op iedere spread zien we links een bewoner koken in een knus ingerichte keuken met een begeleidend zinnetje voorleestekst, rechts staan groot alle ingrediënten voor het gerecht afgebeeld, met daaronder een duidelijke beschrijving van de bereidingswijze. De recepten zijn afkomstig uit verschillende culturen uit de hele wereld, de inrichting van elke keuken past bij de afkomst van elke bewoner. Met dit uit het Frans vertaalde boek haal je allerlei verschillende culturen in je keuken. Engelstalige edtie is 'Lunch at 10 Pomegranate Street : a collection of recipes to share'*. De recepten (en het voorleesverhaal) zijn geschikt voor kinderen (onder begeleiding), zelf doen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.© NBD Biblion


Book
Meer dan veilig voedsel : verhoog je impact als kwaliteitsmanager
Author:
ISBN: 9789401461436 Year: 2019 Publisher: Leuven LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hoe kun je kwaliteit managen in de voedingsindustrie? Met welke systemen optimaliseer je je output als kwaliteitsmanager? Hoe is een moderne kwaliteitsdienst het best georganiseerd? De uitdagingen binnen de voedingsindustrie zijn groot, de risico's nog groter. Eindconsumenten willen keiharde garanties van de producent. Een doorgedreven kwaliteitsmanagement is nodig om aan die eisen te voldoen. Kwaliteit en voedselveiligheid worden een essentieel onderdeel om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen. Een food safety culture is wat we nodig hebben: iedere medewerker moet het belang van voedselveiligheid beseffen en de kans krijgen om elke afwijking te melden. Meer dan veilig voedsel toont hoe je een kwaliteitsmanagementsysteem implementeert van voeding tot verpakking, transport, opslag en verkooppunt. Met deze praktische aanpak is je organisatie klaar voor de toekomst.


Book
Ons kookboek
Author:
ISBN: 9789491395062 Year: 2013 Publisher: Leuven KVLV

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Wat in 1927 begon als een eenvoudig Ons Kookboekje groeide uit tot d&#xE9; kookbijbel in Vlaanderen. Ons Kookboek staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid en evolueert mee met de culinaire trends en ontwikkelingen.Deze vernieuwde versie mag daarom niet ontbreken in je keuken! Met de toevoeging van nieuwe producten, tendensen en kooktechnieken biedt dit lijvige boek een schat aan informatie, weetjes, tips en meer dan 1800 hedendaagse recepten voor zowel de dagelijkse als de gastronomische tafel. Een degelijk basiskookboek voor de beginnende kok en de doorgewinterde foodie. Ons Kookboek is en blijft d&#xE9; kookbijbel van Vlaanderen! Veel kookplezier! (flaptekst)


Book
Dagelijks brood : wereldmarkt en voedselzekerheid
Authors: --- ---
ISBN: 9076421358 Year: 2006 Volume: vol. 31, nr 1 Publisher: Brussel Wereldmediahuis

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het 'Noord-Zuid Cahier' is een driemaandelijks tijdschrift over mondiale verhoudingen en ontwikkelingssamenwerking. Het tijdschrift bevat bijdragen van diverse auteurs uit verschillende hoeken (universiteiten, pers, NGO's,...). Ruim 800 miljoen mensen lijden honger en een meerderheid daarvan zijn boeren. Je kan over een bittere mondiale ironie spreken maar natuurlijk is het veel erger en moeten we het gewoon een schande noemen. In de Westerse landen heeft technologische vooruitgang tot een enorme stijging van de voedselproductie geleid en kennen de meeste mensen voedselzekerheid. Waarom is dat in grote delen van het Zuiden niet gebeurd en kan meer marktwerking daarin verandering brengen?


Book
Lekker feesten!
Authors: ---
ISBN: 9789088330216 Year: 2007 Publisher: Averbode Altiora


Book
Duidelijk koken met Sandra
Author:
ISBN: 9789088502385 9088502382 Year: 2011 Publisher: Amsterdam SWP

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit kookboek is ontwikkeld voor jongeren en volwassenen met ASS of een andere beperking die graag willen koken en wel wat extra hulp kunnen gebruiken. De gerechten in dit kookboek zijn gemakkelijk zelf te maken, bereid met verse ingrediënten en op een toegankelijke manier met fotos uitgelegd. Iedere handeling is in beeld gebracht zodat nauwelijks tekst nodig is. Het kan een geweldig kookhulpmiddel zijn voor zowel jongeren met een autistische stoornis als mensen die begeleid wonen. Het biedt de mogelijkheid om het plezier en de voldoening te ervaren van een zelfstandig bereide maaltijd, de zelfredzaamheid te verhogen en om sociale contacten te kunnen vergroten. Want lekker eten is natuurlijk fijn voor jezelf, maar het is ook een geweldige manier om je vrienden en familie te verwennen. En Sandra? Sandra is een hele goede kok en ze verzint heerlijke recepten. Ze is de extra hulp in de keuken, legt alles goed uit, geeft goede tips én straalt vertrouwen uit. Sandra heeft jarenlange ervaring in de hulpverlening en geeft kookles aan jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum. Met de reacties van haar leerlingen heeft zij de bereiding tot in de kleinste details kunnen aanpassen.

Listing 1 - 10 of 29 << page
of 3
>>
Sort by