Listing 1 - 6 of 6
Sort by

Book
Eten en drinken bij dementie
Authors: ---
ISBN: 9789035235397 Year: 2013 Publisher: Amsterdam Reed Business Education

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Voor veel mensen met dementie is eten en drinken moeilijk. Goede zorg bij eten en drinken is essentieel om mensen met dementie zo gezond mogelijk te houden en hun kwaliteit van leven hoog te houden. Verzorgenden, verpleegkundigen en voedingsassistenten krijgen met 'Eten en drinken bij dementie' praktische handvatten om hun cliënten te kunnen ondersteunen. Ze leren met dit boek hoe ze kunnen helpen bij het eten en drinken en hoe ze het thema eten en drinken kunnen gebruiken om de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren.


Book
Als eten een zorg wordt... Het maaltijdgebeuren bij personen met dementie
Author:
ISBN: 9789033492532 Year: 2013 Publisher: Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Eten heeft een belangrijke betekenis in een mensenleven. Het gaat veel verder dan het louter opnemen van voedingsstoffen. Eten heeft ook een belangrijke waarde op sociaal, psychologisch, cultureel en zelfs medisch vlak. Dit verandert niet bij het ouder worden, ook niet wanneer er sprake is van dementie. De waarde van het maaltijdgebeuren blijft dezelfde, de manier waarop het verloopt kan echter wel veranderen.Dit boek wil het maaltijdgebeuren bij personen met dementie centraal stellen in al zijn facetten. Het biedt een duidelijk beeld van de problematiek vanuit verschillende invalshoeken. Naast een theoretisch kader wil het vooral concrete handvatten aanreiken voor situaties waarin het maaltijdgebeuren niet meer loopt zoals tevoren. Er wordt hierbij niet enkel gefocust op de persoon met dementie en zijn ziekteproces, maar er wordt ook gekeken naar de invloed van de omgeving en de invloed van zorgverleners. Er wordt stilgestaan bij vragen als Hoe kunnen we voedsel aanbieden?, Hoe gaan we om met slikstoornissen?, Wat is de invloed van de zorgverlener en de omgeving op de persoon met dementie bij het maaltijdgebeuren?. Het boek richt zich naar al wie geïnteresseerd is of geconfronteerd wordt met de problematiek en wil vooral een handige tool zijn voor de praktijk, gebaseerd op een wetenschappelijk kader. Of je nu mantelzorger, professionele hulpverlener, student of gewoon geïnteresseerd bent, dit boek biedt een solide basis om op een kwaliteitsvolle manier aan de slag te gaan!


Book
Europa aan tafel : een cultuurgeschiedenis van eten en drinken
Author:
ISBN: 9061531934 Year: 1988 Publisher: Antwerpen : Mercatorfonds,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

cultuurgeschiedenis --- History of civilization --- voedingsgewoonten --- Europe --- Alimentation --- Boissons --- Cookery [European ] --- Cuisine européenne --- Dranken --- Eating --- Gastronomie --- Gastronomy --- Geschiedenis --- Histoire --- Kookkunst [Europese ] --- Peinture --- Schilderkunst --- Voeding --- Cookery, European. --- Gastronomy. --- Europa --- 392.8 --- 641 <09> --- 094:641.5 --- 091:641.5 --- 641/642 --- Cookery, European --- #A9207A --- European cooking --- Diet --- Cooking --- Dinners and dining --- Food --- Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- Geschiedenis van de voeding --- Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- Handschriftenkunde. Handschriftencatalogi-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- Food. Cooking. Dishes. Meals --- Cooking, European. --- 641/642 Food. Cooking. Dishes. Meals --- 091:641.5 Handschriftenkunde. Handschriftencatalogi-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- 094:641.5 Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- 641 <09> Geschiedenis van de voeding --- 392.8 Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- Europa. --- Cooking, European --- Kunstliefhebbers --- 950 --- gastronomie --- voeding geschiedenis --- histoire culturelle --- Socioculturele geschiedenis na 1830 (kennisdomein) --- Socioculturele geschiedenis tot 1830 (kennisdomein)


Book
Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in België
Author:
ISBN: 9064457263 9051140320 9789064457265 Year: 1993 Publisher: Berchem : Brussel : EPO, BRTN educatieve uitgaven,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, château Lafitte, ajuinsaus, tarbot, groentekrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank. Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte. Informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 1950 werd verzameld. De voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen het decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag. (Bron: covertekst)

Keywords

Diet --- Food habits --- Food --- Sociale geschiedenis: België --- History --- sociale geschiedenis --- levensstandaard --- 392.8 --- 641 <09> --- -Diet --- -Food --- -Food habits --- -#SBIB:949.3H1 --- overzicht --- geschiedenis --- voeding --- sociale klassen --- consumptie --- sociale ongelijkheid --- cultuur --- België --- 392.8 <493> --- #A9401A --- cultuurgeschiedenis --- maatschappelijk welzijn --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Habit --- Manners and customs --- Nutrition --- Oral habits --- Foods --- Dinners and dining --- Home economics --- Table --- Cooking --- Dietaries --- Gastronomy --- Health --- 308 --- 339 --- Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- Geschiedenis van de voeding --- -History --- -Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur --- Habitudes alimentaires --- Histoire --- Sociale geschiedenis: België. --- 641 <09> Geschiedenis van de voeding --- 392.8 Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- welvaartsstaat --- kansarmoede --- cultuurtrends --- maatschappelijke ontwikkelingen --- mensbeelden --- economische ontwikkelingen --- industrie --- landbouw --- gezondheid --- eetcultuur --- History of civilization --- alcoholisme --- anno 1800-1999 --- Belgium --- Belgique --- --XIVe-XXe s., --- Histoire sociale --- --Vie quotidienne --- --Gastronomie --- --Diet --- voedsel --- Beschavingsgeschiedenis --- Histoire des civilisations --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- Voeding: België: geschiedenis --- #SBIB:949.3H1 --- Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur --- Social aspects --- Primitive societies --- 950 --- eetgewoonten --- histoire culturelle --- XIVe-XXe s., 1301-2000 --- Vie quotidienne --- Gastronomie --- Diet - Belgium - History - 19th century --- Diet - Belgium - History - 20th century --- Food habits - Belgium - History - 19th century --- Food habits - Belgium - History - 20th century --- Food - History - 19th century --- Food - History - 20th century --- BELGIQUE --- ALIMENTATION --- CONDITIONS SOCIALES --- 19E-20E SIECLES --- CONDITIONS ECONOMIQUES --- HISTOIRE


Book
Europa aan tafel : een verkenning van onze eet- en tafelcultuur [Antwerpen, Handelsbeurs, Museum Plantin-Moretus/Stedelijk prentenkabinet, Volkskundemuseum en Museum Brouwershuis, 25 september - 31 december 1993].
Authors: --- ---
ISBN: 9061535239 9034106810 9789061535232 9789034106810 Year: 1993 Publisher: Bruxelles : MIM,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Europa --- Europe --- Habitudes alimentaires --- Voedingsgewoonten --- sugar --- cookbooks --- wine --- Antwerpen, Brouwershuis --- food --- drinking --- spices --- chocolate --- City Prints Gallery [Antwerp] --- Cookery, European. --- Gastronomy. --- profane iconografie --- tafelcultuur --- 641 <09> --- 641/642 --- -Gastronomy --- -Europa --- Food customs --- Foodways --- Habit --- Oral habits --- Geschiedenis van de voeding --- Food. Cooking. Dishes. Meals --- 641/642 Food. Cooking. Dishes. Meals --- 641 <09> Geschiedenis van de voeding --- beer --- Food habits --- Gastronomy --- 091:641.5 --- 094:641.5 --- 392.8 --- Eating --- Diet --- Cooking --- Dinners and dining --- Food --- Human beings --- Manners and customs --- Nutrition --- 392.8 Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- 094:641.5 Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- 091:641.5 Handschriftenkunde. Handschriftencatalogi-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- Handschriftenkunde. Handschriftencatalogi-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- History&delete& --- Exhibitions --- Council of Europe countries --- Eastern Hemisphere --- Eurasia --- Social life and customs --- Exhibitions. --- History --- History of civilization --- Iconography --- Art --- Belgium --- Antwerp --- eetcultuur --- geschiedenis --- genrestukken --- Pictorial works --- Cookery [European ] --- Beverages --- Beverages. --- Dinners and dining. --- Food habits. --- History. --- beer [beverage] --- Europa. --- culinaire geschiedenis --- Civilisation --- Alimentation --- Vie quotidienne --- Histoire

Listing 1 - 6 of 6
Sort by