Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Nog elke dag horen we het, of roepen het ondertussen zelf. De ene dag is het lekker, de andere dag niet te vreten. Eén ding is zeker, we doen het elke dag, tot drie keer toe. Waar mensen samen eten, ontstaan verhalen. We hebben ze voor u verzameld. Het beste uit de rijke Kielse wereldkeuken in één boek. Op vraag van cultuurcentrum De Kern verzamelden de auteurs straffe eetverhalen, spannende gerechten en onverwachte recepten. De beste resultaten van deze zoektocht zijn verzameld in dit kookboek. Omdat je elkaar nergens beter leert kennen dan rond een tafel. En omdat het Kiel wat veelkleurigheid en veelsmakerigheid niet te overtreffen is.
Housekeeping --- Antwerp --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- volkscultuur --- Antwerpen --- recept (gerecht) --- voedingsgewoonten --- Kiel --- wereldkeuken --- kookboeken --- 641 --- kookboeken, horecabedrijf en wijngidsen --- Antwerpen.
Choose an application
Afrikaanse recepten --- Recettes africaines --- voedingsgewoonten --- wereldkeuken --- 641 --- kookboeken, horecabedrijf en wijngidsen --- eetcultuur --- Congo --- Senegal --- Zuid-Afrika --- kookboeken --- voeding --- Recepten --- recepten --- Congo. --- Senegal. --- Zuid-Afrika.
Choose an application
Meer en meer mensen kiezen voor natuurvoeding. De grappige illustraties en de gemakkelijke receptjes maken het geheel vlot verteerbaar.
natuurvoeding --- 642.4 --- 641.5 ) Kookboeken --- biovoeding --- Natuurvoeding --- Natuurvoeding: gids --- voedingsleer - algemeen --- recepten --- 472.33 --- Koken met kinderen --- voeding --- gezondheidspromotie --- Nutritionary hygiene. Diet --- gezondheid --- Didactics of social education --- voedingsleer --- WO (wereldoriëntatie) --- kinderkookboeken (genre)
Choose an application
BMLIK
Diet --- Food habits --- Food --- #VCV monografie 2000 --- 39 <09> <492> --- 641 <09> --- 641 <09> Geschiedenis van de voeding --- Geschiedenis van de voeding --- Health --- Nutrition --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Habit --- Manners and customs --- Oral habits --- 39 <09> <492> Geschiedenis van het dagelijks leven. Geschiedenis van de materiële cultuur--Nederland --- Geschiedenis van het dagelijks leven. Geschiedenis van de materiële cultuur--Nederland --- History --- History of civilization --- Netherlands --- voedselconsumptie --- History.
Choose an application
Indiase recepten --- Libanese recepten --- Recettes indiennes --- Recettes libanaises --- Recettes thaïlandaises --- Recettes vietnamiennes --- Thaise recepten --- Vietnamese recepten --- Braziliaanse recepten --- Chileense recepten --- Mexicaanse recepten --- Recettes brésiliennes --- Recettes chiliennes --- Recettes mexicaines --- Libanon --- voedingsgewoonten --- wereldkeuken --- 641 --- kookboeken, horecabedrijf en wijngidsen --- voeding --- Recepten --- India --- Vietnam --- Thailand --- recepten --- India. --- Libanon. --- Vietnam. --- Thailand.
Choose an application
Brandnetelsoep van Marc De Bel, een knotsgekke strip, naar een Joods restaurant met Marita De Sterck, een lunchpakket van Nicole Boumaâza, het dagboek van Mina, kookboekentips, spreekwoordenspel, pittige recepten, een horrorreceptie, griezelen met Roald Dahl en dit is nog niet alles ... Luchtig en spannend leesvoer, poëzie, reportages, raadsels en spelletjes, ontdekkingstochten dichtbij of heel ver af.
kinderen --- voeding --- jeugdliteratuur --- verhalen --- 478.1 --- mondiale vorming --- 474.6 --- Intercultureel onderwijs --- Mundiale vorming --- Voeding --- 641 ) * VOEDINGSMIDDELEN --- multicultureel --- Koken --- Kinderkookboeken --- Multiculturele samenleving --- Kinderen wereldwijd : voedsel --- Kinderen wereldwijd --- multiculturele samenleving --- didactiek basisonderwijs - mondiale vorming en vredesopvoeding --- Antropologie --- Culturele antropologie --- Allochtonen --- Anders zijn --- Eten --- Allochtoon --- Autochtoon --- Drank --- Gezondheid --- Dutch literature. --- Social problems. --- Didactics of social education. --- Didactics of primary education. --- Persoon met een migratieachtergrond --- 880 --- littérature jeunesse
Choose an application
Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?
Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Third World: agricultural and food problems --- Aide aux pays en voie de développement --- Alimentation --- Ontwikkelingshulp --- Voeding --- 641 --- 664 --- 63 --- 339.96 --- #ABIB:dd.E.Huybens --- #gsdbS --- 330.564 <100-772> --- 613.23 <100-772> --- 813 Methodologie --- 825 Ontwikkelingssamenwerking --- 830 Economie --- 839 Technologie en infrastructuur --- 843 Middenveld --- 884.4 West-Europa --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Production and preservation of solid foodstuffs --- Agriculture and related sciences and techniques. Forestry. Farming. Wildlife exploitation --- Ontwikkelingshulp. Ontwikkelingssamenwerking. Ontwikkelingsproblematiek --- 339.96 Ontwikkelingshulp. Ontwikkelingssamenwerking. Ontwikkelingsproblematiek --- 63 Agriculture and related sciences and techniques. Forestry. Farming. Wildlife exploitation --- 664 Production and preservation of solid foodstuffs --- Food supply --- Developing countries --- Nutrition policy --- Developing countries: agricultural and food problems
Choose an application
Veilig voedsel is een van de hoogste prioriteiten van de Europese Unie. De strenge EU-regels zijn sinds 2000 nog verder aangescherpt om Europeanen te garanderen dat hun voedsel uitermate veilig is. Er is gekoze voor een bredere aanpak: zowel diervoeders als levensmiddelen worden van boer tot bord nauwkeurig gevolgd. (Bron: covertekst)
051426.jpg
---
Voedselveiligheid
---
63
Choose an application
Biotechnology --- anno 2010-2019 --- anno 2000-2009 --- anno 1800-1999 --- Flemish Brabant --- Biercultuur --- Jenevercultuur --- Vlaams-Brabant --- 641 --- 392.8 --- 766:659.126 --- C3 --- brouwerij (x) --- alcoholisme --- Vlaams Brabant [provincie in gewest Vlaams Gewest - BE] --- 949.32 --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- Toegepaste grafische kunsten. Gebruiksgrafiek: Commerciële grafiek-:-Trade marks. Logos. House colours etc. --- Kunst en cultuur --- Geschiedenis van België: hertogdom Brabant; provincie Brabant--(reg./lok.) --- Brouwerij (x) --- Alcoholisme --- 766:659.126 Toegepaste grafische kunsten. Gebruiksgrafiek: Commerciële grafiek-:-Trade marks. Logos. House colours etc. --- 392.8 Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- 949.32 Geschiedenis van België: hertogdom Brabant; provincie Brabant--(reg./lok.) --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}). --- Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme. --- Brouwerij (x). --- Alcoholisme. --- Vlaams Brabant [provincie in gewest Vlaams Gewest - BE]. --- Geschiedenis van België: hertogdom Brabant; provincie Brabant--(reg./lok.). --- Kunst en cultuur. --- Flemish Brabant (Belgium) --- History --- Beer --- Belgium --- Brabant (Belgium) --- Drinks and drinking --- Toegepaste grafische kunsten. Gebruiksgrafiek: Commerciële grafiek-:-Trade marks. Logos. House colours etc --- 678.73 --- Jenever --- Bier--Vlaams-Brabant--geschiedenis --- Cafés--Vlaams-Brabant --- Geschiedenis van België: hertogdom Brabant--provincie Brabant--(reg./lok.)
Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|