Listing 1 - 10 of 14 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Vreemde stoffen in onze voeding : soorten, effecten, normen
Authors: --- --- ---
ISBN: 9028911545 Year: 1986 Volume: vol 26 Publisher: Kapellen De Nederlandsche Boekhandel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?

Keywords

Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid --- Milieu


Book
Multinationals in Western Europe : the industrial relations experience
Author:
ISBN: 9221014762 9789221014768 Year: 1976 Publisher: Geneva: International labour office,


Book
Le Tiers Monde peut se nourrir : les communautés de base, acteur du développement : rapport au Club de Rome
Authors: ---
ISBN: 2213013853 9782213013855 Year: 1984 Publisher: Paris: Fayard,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Sociology of environment --- Sociology of the developing countries --- Third World: agricultural and food problems --- Aménagement rural --- Community development [Rural ] --- Development [Rural ] --- Développement agricole --- Développement communautaire rural --- Développement rural --- Développement rural -- Aspects sociaux --- Développement économique rural --- Integrated rural development --- Nutrition policy --- Platteland -- Ontwikkeling --- Plattelandsontwikkeling --- Plattelandsontwikkeling -- Sociale aspecten --- Politique alimentaire --- Regional development --- Rehabilitation [Rural ] --- Rural community development --- Rural development --- Rural development -- Citizen participation --- Rural development -- Social aspects --- Rural economic development --- Rural rehabilitation --- Voedselpolitiek --- Agriculture and state --- Food supply --- Agricultural innovations --- Politique agricole --- Aliments --- Government policy --- Approvisionnement --- Politique gouvernementale --- Pays en développement --- Developing countries --- feeding --- Famine --- Sécurité alimentaire --- food security --- Ressource alimentaire --- Food resources --- world --- -Food supply --- -Agricultural innovations --- -308 <100-773> --- 800 Collectie Vlaams Vredesinstituut --- 825 Ontwikkelingssamenwerking --- 830 Economie --- 844.2 Sociaaleconomische structuur --- 846 Identiteit --- 881 Afrika --- 882.3 Midden-Amerika --- 883 Azië --- pays en voie de developpement --- problematique du developpement --- Agriculture --- Innovations, Agricultural --- Technological change in agriculture --- Technological innovations --- Food control --- Produce trade --- Food security --- Single cell proteins --- Agrarian question --- Agricultural policy --- State and agriculture --- Economic policy --- Land reform --- -Government policy --- -ontwikkelingslanden --- ontwikkelingsproblematiek --- Innovations --- Technology transfer --- 308 <100-773> --- ontwikkelingslanden --- Developing countries: agricultural and food problems --- 339.121 --- 312 --- honger in de wereld - voedselproblemen --- demografie - bevolkingsstatistieken --- Agriculture and state - Developing countries --- Food supply - Government policy - Developing countries --- Agricultural innovations - Government policy - Developing countries --- Developpement --- Communaute de base


Book
Verantwoorde verpakking : pleidooi voor een veilige en milieubewuste keuze
Author:
ISBN: 9028908609 9789028908604 Year: 1983 Volume: 22 Publisher: Antwerpen Uitgeverij De Nederlandsche Boekhandel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Materials processing --- environments [object groupings] --- verpakking --- packaging --- veiligheid (technologie) --- verpakkingsmethoden --- Environmental protection. Environmental technology --- Forwarding --- milieu --- Environnement --- Milieu --- Packaging --- Packaging waste --- Environmental aspects --- 621.798 --- 504.03 --- 502.5 --- -C8 --- $?$88/11 --- 664.8 --- 339.4 --- 614.7 --- 658.827 --- #A9209A --- milieubeheer --- verpakkingen --- leefmilieu --- milieubeleid --- Verpakking --- 369.7 --- Verpakkingen --- 502.1 --- 628.9 --- Afval --- Toxicologie --- Voeding --- afval --- ecologie --- energie --- veiligheid --- verpakkingsmaterialen --- Packaging solid waste --- Packing waste --- Post-consumer packaging waste --- Used packaging --- Refuse and refuse disposal --- Advertising --- Display of merchandise --- Physical distribution of goods --- Retail trade --- Containers --- Packing for shipment --- Packing and packaging equipment. Packs, containers, materials, machines etc. --- Social and socio-economical aspects of human influences on the environment. Social ecology. Ecological economics --- The nature complex as a whole. Balance. Danger. Damage. Threat of destruction --- Ideologie en politiek --- verbruik (zie ook 658.114.8) --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) --- environnement --- politique de l'environnement --- Het milieu en de samenleving --- Voeding; Overige onderwerpen --- Packaging. --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Environmental aspects. --- Food Preservation, Packaging and Storage --- Food Packaging --- Food Packaging. --- 502.5 The nature complex as a whole. Balance. Danger. Damage. Threat of destruction --- 504.03 Social and socio-economical aspects of human influences on the environment. Social ecology. Ecological economics --- 621.798 Packing and packaging equipment. Packs, containers, materials, machines etc. --- Packing and packaging equipment. Packs, containers, materials, machines etc --- C8 --- afval- en emissiepreventie --- Packaging waste - Environmental aspects

Energie vandaag en morgen : beschouwingen over energievoorziening en -gebruik.
Author:
ISBN: 9033458306 Year: 2005 Publisher: Leuven Acco


Book
De voedingsindustrie in Vlaanderen : op weg naar 2010 : wetenschaps- en technologisch innovatiebeleid : behoeften en knelpunten
Authors: --- ---
ISBN: 9040301956 Year: 2003 Volume: 12 Publisher: Brussel : Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 14 << page
of 2
>>
Sort by