Listing 1 - 10 of 18 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Achtdelige reeks waarin Jan Leyers overal ter wereld op zoek gaat naar de impact van materiële welstand en de groeiende ongelijkheid op het leven van de mensen ter plekke. Hoe gaan ze om met armoede of rijkdom en wat is de invloed ervan op hun bestaan, op hun visie op het leven en op hun wereldbeeld? Elke aflevering speelt zich af op een andere plek in de wereld. (8 afleveringen)
Choose an application
De schaduw van het kruis is een historisch reisverhaal waarin Jan Leyers zich tussen Turkse worstelaars en dansende beren, tussen landmijnen en Hezbollah-militanten overeind probeert te houden om zich een weg te banen naar het uiteindelijke doel: Jeruzalem. Jan ontmoet zachtaardige Hospitaalridders en krijgshaftige bisschoppen, godsdienstwaanzinnigen en verbitterde oorlogswezen, en ervaart dat de kruistochten nog steeds een grimmige schaduw werpen over Europa en het Midden-Oosten. De recente conflicten tussen Kroaten en Serviërs, tussen Turken en Grieken, Israëli's en Palestijnen, zijn de bloedige erfenis van een doldriest avontuur dat zich bijna duizend jaar geleden afspeelde. Tijdens de reis blijkt dat in andere delen van de wereld over kruisvaarders heel anders wordt gedacht dan in het Westen. De herinnering aan de kruistochten bezorgt moslims in het Midden-Oosten nog altijd kippenvel. Dezelfde ridders die in onze vaderlandse geschiedenis als helden worden geroemd, kennen zij uit hun schoolboeken als moordzuchtige en plunderende indringers. De schaduw van het kruis werd geproduceerd door TV De Wereld voor Canvas. De elfdelige reeks De schaduw van het kruis werd voor het eerst door Canvas uitgezonden in 2002 en kreeg de Prijs van de TV-Kritiek. Het gelijknamige boek verscheen in het najaar van 2002 bij Van Halewyck.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Vanaf de jaren '80 werkte Verwaayen bij PTT Telecom, bij het latere KPN, bij het Amerikaanse Lucent, en in 2002 werd hij de eerste buitenlandse CEO van British Telecom (BT). Sinds 2008 vervult hij dezelfde functie bij Alcatel-Lucent, een Frans-Amerikaans telecommunicatiebedrijf met 80.000 werknemers dat in ruim 130 landen actief is. Verwaayen zat van 1983 tot 1990 in het hoofdbestuur van de VVD en schreef in 2006 het verkiezingsprogramma. Hij wordt algemeen gezien als een belangrijk adviseur van VVD partijleider en premier Mark Rutte. Verwaayen werkt en woont in Parijs. Als Zomergast wil Verwaayen de kijker meenemen in zijn denkwereld. Een geglobaliseerde wereld, waarin zich enorme veranderingen en revoluties afspelen: op politiek gebied, maar ook in de telecomsector en zelfs in de gehele economie. Het zal gaan over de opkomst van India, maar ook over het Italiaanse textielstadje Prato, waar tienduizenden Chinezen zijn neergestreken en waarvandaan de textielindustrie radicaal op zijn kop is gezet. Ook wil Verwaayen laten zien hoezeer binnen Europa culturen kunnen verschillen: hoe de Franse chefkoks op een voetstuk staan, en hoe anders de politieke journalistiek werkt in Engeland en Frankrijk. Verwaayen licht een aantal mensen speciaal uit, zoals Steve Jobs. Bij de aanvaarding van een eredoctoraat aan Stanford University hield de Apple-topman in 2005 een gedenkwaardige en gepassioneerde speech. En voor Verwaayen is een ideale televisieavond niet denkbaar zonder Raymond van Barneveld. De Haagse ex-postbode is een andere held van topmanager Verwaayen, die een groot dartskenner blijkt te zijn.
Choose an application
Listing 1 - 10 of 18 | << page >> |
Sort by
|