Listing 1 - 10 of 21 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Mucus --- Epithelium
Choose an application
Mineralogie determinative --- Transmission mecanique --- Transmission
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Dit kwalitatief onderzoek is een klein onderdeel van een groter project “Eet Sportief” van de commissie Sportvoeding en Gezond Sporten Vlaanderen vzw. Op langere termijn is het de bedoeling om gezonde (sport)voeding in Vlaamse sportkantines te introduceren. Via dat project willen zij kantinevrijwilligers van sportverenigingen coachen door kennis bij te brengen over gezonde (sport) voeding en voedselveiligheid en hen bijstaan bij de introductie van een gezonder kantineassortiment, conform de Belgische wetgeving over autocontrole, HACCP-richtlijnen en allergenen (Vanderstraeten, 2019). Hiervoor is het belangrijk om permanente gedragsverandering betreffende voedselveiligheid te realiseren en is het zinvol om factoren die weerstand bij de kantinevrijwilligers uitlokken bij het implementeren van de HACCP-regelgeving in de praktijk te counteren. Aan de hand van mijn kwalitatief onderzoek breng ik de huidige gemeenschappelijke hiaten, barrières en problematieken van sportkantines met betrekking tot autocontrole en HACCP-regelgeving in kaart zodat een algemeen globaal beeld gevormd kan worden. Aan de hand van de resultaten heb ik hulpmiddelen ontwikkeld als extra ondersteuning voor kantinevrijwilligers van sportverenigingen want zolang het autocontrolesysteem en de allergenendeclaratie van een sportkantine niet conform de Belgische wetgeving zijn, is de introductie van gezonde (sport)voeding onbestaanbaar. Deze hulpmiddelen bestaan uit drie infographics en een basisopleiding “autocontrole & HACCP”, rekening houdend met de meest voorkomende fouten in sportkantines, onder de vorm van een PowerPoint presentatie. De drie hoofdthema’s van de infographics zijn: het autocontrolesysteem, goede hygiënepraktijken en allergenen.
Listing 1 - 10 of 21 | << page >> |
Sort by
|