Listing 1 - 10 of 17 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
In dit boek een bundel essays van auteurs, historici, curators en studenten waarin deze dieper ingaan op het werk (en de geest) van artiesten die gezien worden als outsider kunstenaars. De bekende namen zoals Aloïse Corbaz, Henry Darger en Adolf Wölfli maar ook recent ontdekte en dus minder bekende namen: Allanche, Baqué, Bergrichter, Lipton Bryant, Edward Deeds Jr., Dellschau, Fick, Gretzinger, Hall, Keshishian, Te Kahurangi King, Laffoley, McKesson, Edward Nelson, Perdrizet, Rizzoli, Saholt en Wojceinchowsky.
Choose an application
De mens achter het serieuze literaire werk. De honderden 'Boontjes' die Louis Paul Boon tussen 1959 en 1978 schreef voor de Vlaamse krant 'Vooruit' vormen tezamen meer dan zomaar een verzameling 'cursiefjes'. Boon zelf zag zijn dagelijkse bijdrage aan de krant vooral als een nieuwe manier om in contact te komen met zijn lezers. Zijn 'serieuze' boeken hadden immers niet het verwachte maatschappelijke effect gesorteerd. Van de 'Boontjes' kan worden gezegd wat Multatuli beweerde over zijn bundels 'Ideeën': ze zijn de Times van de schrijversziel. Juist door hun gigantische diversiteit aan onderwerpen en hun ogenschijnlijke gebrek aan ernst kunnen de 'Boontjes' de lezer nog altijd charmeren.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
dwellings --- wood [plant material] --- art [fine art] --- Architecture --- Iconography --- architecture [discipline] --- Art --- Greaves, Richard --- anno 2000-2099 --- anno 1900-1999 --- Canada --- Photography, Artistic --- Art brut --- Photographie artistique --- Exhibitions. --- Expositions --- art [discipline]
Choose an application
Adelaïde, Trouwen, Celibaat, Een mensch van goeden wil, Houtekiet,... achteraf bezien lijkt de Vlaamse literatuur van de jaren dertig van de vorige eeuw wel grotendeels te bestaan uit romans van Gerard Walschap (1898-1989). Nog voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is Walschap al uitgegroeid tot een van de belangrijkste schrijvers van het Nederlandse taalgebied. Maar ook daarna laat deze weergaloze verteller zijn licht schijnen over zijn land en het volk dat hij met zijn boeken wil emanciperen. Hierbij geeft hij blijk van een uitzonderlijke ontvankelijkheid voor alles wat des mensen is.Gerard Walschap schreef een handvol boeken die als 'moderne klassieken' beschouwd kunnen worden, maar er is zoveel meer bij hem te ontdekken. De mens, ge kunt gij daar niet aan uit is een bloemlezing uit zijn hele oeuvre. De bundel werd samengesteld voor leerlingen uit het secundair onderwijs, studenten Taal- en Letterkunde en iedereen met belangstelling voor de Nederlandstalige literatuur.
Choose an application
"'Hij leerde zijn volk lezen'. Met deze gevleugelde woorden eerde Vlaanderen ooit zijn eerste volwaardige romanschrijver Hendrik Conscience (1812-1883). Tegenwoordig is de publieke opinie minder aardig voor de auteur van o.a. 'De Leeuw van Vlaenderen', 'De Boerenkrijg' en 'De loteling'. Zijn oeuvre heet zelfs ronduit onleesbaar te zijn. In dit boek nodigen een vijftiental historici en literatuurwetenschappers de lezer uit om Consciences werk en meteen ook zijn kwalijke reputatie te herdenken."--Back cover.
Conscience, Hendrik --- Conscience, Hendrik, --- Criticism and interpretation
Choose an application
Graphics industry --- Uitgeversmaatschappij A --- Meulenhoff --- anno 2000-2009 --- Meulenhoff|Manteau.
Choose an application
Listing 1 - 10 of 17 | << page >> |
Sort by
|