Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|
Choose an application
Aggression --- Psychotic Disorders --- Psychomotor Agitation --- nursing --- nursing
Choose an application
Logopedisten raken steeds meer doordrongen van het belang van het bestendigen van het geleerde op stoornisniveau in praktijksituaties. De therapie is succesvol wanneer het geleerde in het dagelijks leven kan worden toegepast. De ICF International Classification of Functioning, Disability and Health, beschreven door de WereldGezondheidsOrganisatie, maakt het belang van het trainen op drie verschillende niveaus inzichtelijk, namelijk functie-, activiteiten- en participatieniveau.Individuele behandeling is veelal gericht op functieniveau, terwijl de groepsbehandeling zich meer focust op activiteiten- en participatieniveau. Deze twee laatstgenoemde niveaus vallen in het geval van groepsbehandeling bij dysartrie grotendeels samen.Deze publicatie biedt het nodige oefenmateriaal aan logopedisten die op functioneel niveau aan de communicatie met hun dysartriecliënten willen werken. Het boek heeft in eerste instantie het verbeteren van de communicatie van cliënten met dysartrie tot doel. Daarnaast is het ook bruikbaar binnen afasiegroepen en NT2-trainingen waar op activiteiten- en participatieniveau wordt getraind. De diversiteit aan functionele gespreksonderwerpen maakt dit mogelijk.Het eerste deel bestaat uit achtergronden en een handleiding. Hier komen de doelen binnen de groepsbehandeling, de rol van de logopedist, de organisatie en de observatie en evaluatie van de bijeenkomsten aan bod.Het tweede deel bevat een veertigtal themas, wat diverse mogelijkheden biedt voor het uitvoeren van een groepsbehandeling.
Articulation disorders --- Therapeutics --- Speech disorders --- Spraakstoornissen --- Logopedie --- Dysartrie --- Groepsgesprekken --- #KVHB:Dysartrie --- Contains audio-visual material --- Spraakstoornis --- Groepsgesprek --- Didactic strategies --- Didactics of languages
Choose an application
Voice disorders --- Voice Disorders --- Exercise Therapy --- Voice Training. --- Dysphonie --- Exercise therapy --- therapy. --- methods. --- Thérapeutique par l'exercice. --- Logopedie --- Stem --- Onderzoek --- Voice Training --- therapy --- Thérapeutique par l'exercice.
Choose an application
Kinderen geven geregeld blijk van problemen in het aanbrengen van structuur in hun dagelijks leven. Dat kan uiterlijk zichtbaar zijn door chaos, paniek of weigeren een taak uit te voeren, maar kan zich ook afspelen op denkniveau (werkhoudingsproblemen). Dit bemoeilijkt het functioneren van begaafde kinderen enorm. Zij kunnen goed leren, maar ontwikkelen daarvoor niet altijd de juiste leerstrategieën. Deze aanpakkaarten zijn een hulpmiddel voor het aanbrengen van structuur, gericht op diverse deelgebieden en onafhankelijk van een methode. Ze vormen een verzameling van werkstrategieën voor taal, rekenen, (begrijpend) lezen en wereldoriëntatie, waaruit de leraar een voor elk kind afzonderlijk helder stappenplan kan distilleren. Ze kunnen worden gebruikt bij begaafde kinderen, kinderen met leerproblemen en/of leerstoornissen zoals ASS, NLD, beelddenkers en kinderen met dyslexie.
Orthopedagogics --- gedragsstoornissen --- leerstoornissen --- concentratieproblemen --- leerstrategieën --- hoogbegaafdheid --- stappenplannen --- werkhoudingsproblemen --- kinderen met leerproblemen --- Learning [Psychology of ] --- Behavior disorders in children
Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|