Narrow your search

Library

ULiège (188)

ULB (143)

UGent (113)

Botanic_Garden_Meise (36)

KBR (3)

UCLouvain (2)

ACV - CSC (1)

ARB (1)

Belgian Parliament (1)

KU Leuven (1)

More...

Resource type

article (471)

book (5)

periodical (1)


Language

English (236)

Undetermined (137)

French (97)

Multiple languages (1)


Year
From To Submit

2017 (2)

2016 (20)

2015 (44)

2014 (14)

2013 (22)

More...
Listing 1 - 10 of 471 << page
of 48
>>
Sort by

Article
The occurrence of fructan in food plants

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Article
Experimental study of foraging in the rat: predation risk and food availability.
Authors: ---
Year: 1900

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Food availability. --- Food. --- Foraging. --- Predation. --- Rat. --- Risk.


Article
Identifying and protecting the origins of our food plants
Author:
Year: 1996

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

food plants --- biodiversity --- origins


Article
Inulin fermentation in germ-free rats associated with a human intestinal flora from methane or non-methane producers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Article
Agriculture in the Netherlands Indies
Author:

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Article
Response independent food as an extinction procedure for responding on DRL schedules.
Authors: --- ---
Year: 1973

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Extinction. --- Food. --- Response.


Article
Elaboration et mise en oeuvre des politiques agricoles : une synthèse
Author:
Year: 2008 Publisher: Paris : OECD Publishing,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Les politiques agricoles sont-elles à ce jour fondées sur des objectifs mesurables ? Parviennent-elles à atteindre correctement les objectifs avoués ? A quoi pourrait ressembler une politique agricole améliorée ? Comment s’embarquer sur une trajectoire de réforme ? Ces questions sont examinées, parmi d’autres, dans cette publication. Elle s’appuie sur plusieurs projets réalisés ces dernières années sous les auspices du Comité de l’Agriculture de l’OCDE et formule de manière succincte des recommandations pratiques pour mettre en oeuvre la réforme de la politique agricole. Elle présente les caractéristiques opérationnelles d’un ensemble de politiques qui permettrait d’atteindre les objectifs internes des politiques tout en minimisant les distorsions et les effets secondaires sur les marchés mondiaux.


Article
Potential Market Effects of Selected Policy Options in Emerging Economies to Address Future Commodity Price Surges
Authors: ---
Year: 2010 Publisher: Paris : OECD Publishing,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

This report examines the market outcomes of different policy options that could be adopted in the event of a future spike in the world price of wheat and rice. The three policies – additional border measures, consumer subsidies or public stocks – only partly mitigate the effect of a price spike on consumers in the implementing countries. However, taxpayer costs can be large, particularly for broad consumer subsidies or to build and carry grain stocks. Trade measures reduce domestic prices to producers, suppressing long-run supply response. There are also negative unintended consequences for international markets and market participants in other countries that trade on these markets. New consumer subsidies or trade measures introduced by some countries to offset rising international grain prices causes those prices to rise even more in other countries. Releasing public stocks eases tight markets and lowers prices in all markets, helping to reduce the price spike, but stock building and rebuilding phases mean higher market prices and less food consumption at other times. In conclusion, none of these policies is an unambiguous solution that sustains food consumption during times of high prices with minimal taxpayer and other costs.


Article
Importance économique de l'agriculture dans la lutte contre la pauvreté
Authors: ---
Year: 2010 Publisher: Paris : OECD Publishing,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

La Déclaration du millénaire fixe à 2015 la date butoir pour la réalisation de l’objectif visant à réduire de moitié le nombre de personnes qui vivent dans l’extrême pauvreté. Compte tenu des résultats exceptionnels obtenus dans certains pays en développement, la possibilité d’atteindre cet objectif est globalement réaliste. Néanmoins, beaucoup de pays seront très loin du but, et les indigents pourraient encore être 1 milliard à la date prévue. Pourquoi certains pays obtiennent-ils de meilleurs résultats que les autres ? Nous cherchons dans le présent document à répondre à cette question en observant les caractéristiques qu’ont en commun vingt-cinq pays en développement qui ont réduit l’extrême pauvreté de façon spectaculaire au cours des vingt-cinq dernières années. Nous avons comparé ces pays entre eux en nous appuyant sur des indicateurs de leur situation économique et, en particulier, de la situation économique de leur secteur agricole. Les pays retenus dans l’analyse sont très divers. Ils comprennent certains des pays en développement les plus pauvres et certains des plus riches, et représentent presque toutes les régions géographiques. Ils se distinguent aussi les uns des autres de par leurs systèmes de gouvernance et la gestion de leur économie. Toutefois, leurs résultats présentent des similitudes étonnantes, qu’il s’agisse de la réduction de la pauvreté ou de l’ensemble des indicateurs utilisés pour comparer les performances de leur économie toute entière ou celles de leur secteur agricole uniquement. Les résultats de l’analyse de régression des données transversales et chronologiques montrent que, si la croissance économique en général a beaucoup contribué au recul de la pauvreté, la façon dont elle s’est répartie entre les différents secteurs d’activité est loin d’être sans incidences, la hausse des revenus agricoles revêtant à cet égard une importance non négligeable.


Article
Global Change in African Fish Trade: Engine of Development or Threat to Local Food Security?
Author:
Year: 2008 Publisher: Paris : OECD Publishing,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Today fish is the most traded food commodity in the World. This situation is not without generating potential issues. On the one hand, fish trade is said to support economic growth processes in developing countries by providing an important source of cash revenue. On the other hand, fish trade is also said to lead to a decline in food security and a decrease in the availability of fish for the local population. In this paper we explore more thoroughly those two opposite views in the specific case of sub-Sahara Africa. For this we consider a range of eight national development indicators that encapsulate both economic and well-being of sub-Sahara countries over the last decade and correlate them against four indicators reflecting the country-specific importance of fish trade, industrial and small-scale fisheries in the economy of Sub-Sahara Africa. Our statistical analysis shows that when sub-Sahara countries’ data are considered at the macro-economic level the fear that fish trade may affect negatively fish food security is not substantiated by any statistical evidences. At the same time the analysis also shows no evidence to support the claim that international fish trade contributes effectively to national economic development and/or wellbeing. The last section of the paper discusses the various possible reasons for this apparent lack of correlation and highlights the respective flaws underlying the two opposite discourse about the role of fish trade in national development and food security. fish trade poverty reduction Sub-Sahara Africa trickle down

Listing 1 - 10 of 471 << page
of 48
>>
Sort by