Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
Voedselallergieën zijn een groter wordend probleem in de wereld. Het treft twee tot drie procent van de wereldbevolking. Daarom is er nood aan kennis van allergenenoverdracht in de voedingsindustrie. ALLMOD (Allergeen modellering) is een Flanders' Food project waarin de allergeenrisico's in kaart gebracht worden in functie van proces-, product- en installatie-eigenschappen tijdens verdringing en na reiniging. In deze thesis wordt de kruiscontaminatie via productverdringing in gesloten processen voor emulsies en suspensies bestudeerd alsook adhesie van allergenen aan contactmaterialen.De productverdringing werd bestudeerd met behulp van het indicatorallergeen lysozyme. Eerst werd een batch allergeenbevattende emulsie/suspensie door de installatie gestuurd. Dit werd verdrongen door een batch allergeenvrij product. Kruiscontaminatie werd vergeleken tussen emulsie en suspensie met een gelijke viscositeit, emulsie met hoge en lage viscositeit en ook de complexiteit van de installatie werd gevarieerd.De concentratie lysozyme is het hoogst na 4 minuten verdringen bij hoogviskeuze emulsie (15,5 %), dan suspensie (7,3 %) en tenslotte bij laagviskeuze emulsie (1,5 %).Meer onderzoek is nodig om te kijken wanneer het product geen allergische reactie meer kan uitlokken, want dit is na 4 minuten nog steeds het geval. Ook om de invloed van de complexiteit van de installatie te bepalen moet nog verder onderzoek uitgevoerd worden.De adhesie van respectievelijk RVS, teflon, neopreen en HDPE met lysozyme en gliadine in emulsies en suspensies werd getest. Hieruit blijkt dat de adhesie het kleinst is bij HDPE en RVS en het grootst is bij teflon en neopreen.
Adhesie. --- Emulsie. --- Gluten. --- H350-linguïstiek. --- Indicatorallergenen. --- Kruiscontaminatie. --- Lysozyme. --- Productverdringing. --- S190-bedrijfsbeleid. --- S191-marktstudie. --- Suspensie. --- T430-levensmiddelentechnologie. --- Viscositeit.
Choose an application
fysica --- leerboeken --- secundair onderwijs --- 485.4 --- Fysica --- 3e leerjaar s.o. --- 485.41 --- Handboek/cursus --- adhesie --- aggregatietoestand --- beeldvorming --- cohesie --- diffusie --- faseovergangen --- grootheden --- handboek --- kracht --- lenzen --- licht --- maansverduistering --- meettechnieken --- optica --- osmose --- zonsverduistering --- Natuurkunde ; secundair onderwijs ; leermiddelen --- Natuurkunde - Scheikunde - Biologie --- Natuurkunde --- Schoolbooks - Didactic material --- 3e leerjaar s.o
Choose an application
Fysica --- 3e leerjaar secundair onderwijs --- Algemeen secundair onderwijs --- Materie --- Optica --- Krachten (fysica) --- 485.41 --- 536.1 --- fysica --- krachten --- materie --- optica --- schoolboeken --- 3e leerjaar s.o --- Handboek/cursus --- adhesie --- aggregatietoestand --- beeldvorming --- cohesie --- diffusie --- faseovergangen --- grootheden --- handboek --- kracht --- lenzen --- licht --- maansverduistering --- meettechnieken --- osmose --- zonsverduistering --- Natuurwetenschappen ; secundair onderwijs --- Natuurkunde ; secundair onderwijs ; leermiddelen --- Natuurkunde: handboek secundair onderwijs --- didactiek secundair onderwijs - fysica --- optische instrumenten, lenzen, microscopen --- Natuurkunde --- Schoolbooks - Didactic material --- Contains audio-visual material --- Kracht (fysica)
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|