Listing 1 - 4 of 4
Sort by

Periodical
Excerpta Medica. Section 52 : Toxicology
ISSN: 01678353 Year: 1983 Publisher: Amsterdam Elsevier Science Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Brecht de Beer : mijn buik doet pijn
Authors: ---
ISBN: 9789044835069 9044835068 Year: 2019 Publisher: Hasselt Clavis

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Iedereen heeft wel eens een ongelukje. Een valpartij op de speelplaats, een brandwondje in de keuken, een bloedneus in de sportzaal. Dat is helemaal niet erg, zolang je weet wat te doen. Gelukkig is er Brecht de beer. In dit boek vertelt hij over de juiste aanpak bij een vergiftiging. Een vrolijke en leerzame reeks, die kinderen weerbaarheid en zelfvertrouwen geeft bij ongelukjes. Een eerste kennismaking met EHBO, voor kinderen vanaf 4 jaar.


Book
Toxicologie: wat is giftig?
Authors: --- ---
ISBN: 907015787X Year: 1988 Publisher: Leiden Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij


Book
Vreemde stoffen in onze voeding : soorten, effecten, normen
Authors: --- --- ---
ISBN: 9028911545 Year: 1986 Volume: vol 26 Publisher: Kapellen De Nederlandsche Boekhandel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?

Keywords

Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid

Listing 1 - 4 of 4
Sort by