Narrow your search
Listing 1 - 10 of 27 << page
of 3
>>
Sort by

Film
Registratie interstitiele longaandoeningen in Vlaanderen
Author:
Year: 1992 Publisher: Leuven KU Leuven. Audiovisuele dienst [prod., real., dist.]

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Mijn tweede adem
Authors: ---
ISBN: 9789401411530 Year: 2013 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Michelle verloor in 2009 haar zus Claire aan mucoviscidose en lijdt ook zelf aan deze ziekte. Na een geslaagde longtransplantatie kan ze nu eindelijk voor de volle 100 % leven. Met als motto: don't dream your life, live your dreams.In dit boek brengt ze het beklijvende en inspirerende verhaal van haar leven na de transplantatie. Haar nieuwe longen zijn voor Michelle immers een tweede kans, maar ook een gigantische uitdaging. Want hoe neem je je leven in handen als je jarenlang in een beschermde cocon hebt geleefd? Michelle gaat de uitdaging aan. Haar eerste doel: de Col du Galibier beklimmen, als symbool dat ze met haar nieuwe longen letterlijk bergen kan verzetten.


Film
Aan genen zijde : overerving bij de mens
Author:
Year: 1999 Publisher: Leuven KU Leuven. Audiovisuele dienst [prod., real., dist.]

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Film
Aan genen zijde : overerving bij de mens
Authors: ---
Year: 1995 Publisher: Leuven KU Leuven. Audiovisuele dienst [prod., real., dist.]

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Deze video bevat basisinformatie over menselijke erfelijkheid en erfelijke risico’s, geïllustreerd met specifieke erfelijke aandoeningen. Bovendien worden enkele genetische tests besproken (o.a. predictieve test, drageronderzoek en prenatale diagnose) met aandacht voor de psychosociale betekenis ervan.


Book
Mucoviscidose : een handboek voor zorgverstrekkers, ouders en patiënten
Author:
ISBN: 9033442787 9789033442780 Year: 1999 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Mucoviscidose is de meest voorkomende ernstige erfelijke aandoening onder blanken. De ziekte tast ongeveer 1 op 2500 pasgeborenen aan en 1 op 25 blanken dragenhet kenmerk mucoviscidose. Het basisdefect is een verstoord verkeer van zouten en water in en uit de cellen van het lichaam. De meest voorkomende ziektetekens zijn chronische longinfectie en slechte ververtering. Patiënten met mucoviscidose moeten dagelijks een intensieve, complexe, dure en tijdrovende therapie volgen om het voortscrhijden van de ziektetekens te beperken. Momenteel bestaat er nog geen genezende therapie voor deze ziekte. Er is wel hoop dat genezende therapie in de toekomst beschikbaar zal zijn. Dit boek belicht alle aspecten van de ziekte mucoviscidose. Verscheidene binnen- en buitenlandse experts werkten aan dit boek mee.


Book
Een kind met mucoviscidose : beleving van het erfelijk risico, zwangerschapsplanning, prenatale diagnose, drageropsporing.
Authors: --- ---
ISBN: 9033420015 Year: 1989 Volume: vol nr. 2 Publisher: Leuven Acco


Book
Ondervoeding in het ziekenhuis
Authors: --- ---
ISBN: 9031313467 Year: 1993 Volume: 25 Publisher: Houten ; Zaventem Bohn Stafleu Van Loghum


Dissertation
Identificatie van nonfermenters en mycobacteria Sequencing en MALDI-TOF MS
Authors: --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : s.n.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Bij de moeilijk te identificeren bacteriën, zoals nonfermenters en mycobacteria, dienden alternatieve targetgenen gesequeneerd te worden om meer informatie te verschaffen betreffende de species status van de onbekende isolaat. Het recA gen en gyrB gen werden om deze reden onderzocht voor identificatie van het Burkholderia cepacia complex, Acinetobacter spp. en mycobacteria. Na analyse blijkt het recA gen in staat te zijn om een verbeterde identificatie tot op species niveau te geven bij leden van het Burkholderia cepacia complex. Een ultieme identi ficatieprocedure tot op species niveau voor alle kiemen, enkel en alleen op basis van sequencing van één of meerdere targetgenen, is nog niet mogelijk. Bijkomende alternatieve methodes zijn hierbij noodzakelijk.Als geen identificatie kan worden verkregen d.m.v. MALDI-TOF MS kan sequencing van het 16S rRNA worden aanzien als de eerste stap waarbij in de meeste gevallen een identificatie tot op species niveau kan worden verkregen. Als dit echter niet het geval is, kan sequencing van alternatieve targetgenen worden uitgevoerd om een verbeterde identificatie te verkrijgen tot op species niveau. Correcte identificatie van klinische bacteriële isolaten is belangrijk voor het opstarten van de geschikte behandeling en eventuele controlemaatregelen. Vooral bij immuunverzwakte patiënten, waaronder mucoviscidose patiënten, is een snelle en accurate identificatie van hun koloniserende pathogenen cruciaal, maar echter veelal problematisch gezien hun specifieke klinische context.Matrix asissted laser desorption/ionization time-of-flight massaspectrometrie (MALDI-TOF MS) is een moleculaire identificatiemethode die recent zijn opmars heeft gemaakt in de klinische laboratoria. Deze techniek is snel en eenvoudig in gebruik, maar bevat nog een aantal tekortkomingen vooral bij de moeilijk te identificeren bacteriën, zoals nonfermenters en mycobacteria. Ter validatie van de MALDI-TOF MS identificatie van nonfermenters en mycobacteria kan identificatie door middel van sequencing dienst doen als alternatieve identificatiemethode.Sequencing van het 16S rRNA wordt in de literatuur beschreven als een goede identificatiemethode voor de meeste bacteriën, echter identificatie tot op species niveau bij nauw verwante bacteriën, waarbij onderling het 16S rRNA sterk gelijkend is, zorgt soms voor problemen. Dit blijkt na toepassing van de volledige sequencing procedure op een set van eenvoudig te identificeren Grampositieve en Gramnegatieve bacteriën, die via sequentie van het 16S rRNA gen aanleiding gaf tot een eenduidige identificatie.

Listing 1 - 10 of 27 << page
of 3
>>
Sort by