Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
"De internationalisering van KMO’s vormt een belangrijke groeimotor voor de Belgische en Europese economie. Nochtans durft verre van elke KMO de stap naar het buitenland aan. Een en ander valt te verklaren door de zware impact die een internationaliserings-proces heeft op de organisatie en het management van de KMO. Daarnaast blijken de financiering van internationale activiteiten, en het beheersen van de risico’s, niet te onderschatten uitdagingen. Hoewel de overheid heel wat ondersteuning terzake biedt, zijn deze maatregelen niet altijd heel bekend en benut. Internationalisering van KMO’s heeft als doelstelling om bedrijfsleiders te informeren omtrent de diverse facetten van internationaal ondernemerschap. Op een praktische manier worden de financieringsmogelijkheden en de technieken om zich in te dekken tegen risico’s, uiteengezet. Daarnaast worden de publieke ondersteuningsmaatregelen op een bevattelijke manier opgelijst."--Publisher.
Petites et moyennes entreprises --- Internationalisation --- Mondialisation --- globalisation. --- Financement --- financing. --- Aide financière --- financial aid. --- UE/CE Union européenne --- European Union. --- Belgium. --- small and medium-sized enterprises --- Belgique
Choose an application
Uit recente analyses van het Studiecentrum voor Ondernemerschap blijkt dat 15 procent van de zelfstandigen zich minstens zes jaar onder de armoedegrens bevindt. Het is voor deze groep van zelfstandigen dat de Koning Boudewijnstichting het nodig vond na te gaan hoe hun situatie kan verbeterd worden. De Stichting heeft ervoor geopteerd een goed onderbouwd debat te stimuleren rond mogelijke maatregelen om de problemen van zelfstandigen in moeilijkheden te voorkomen of te remediëren. Ze vroeg aan twee wetenschappelijke experten, Johan Lambrecht, directeur van het Studiecentrum voor Ondernemerschap, Hogeschool-Universiteit Brussel, en Didier Van Caillie, directeur van het Centre d'Etude de la Performance des Entreprises, HEC Ecole de Gestion, beleidsmaatregelen voor te stellen die kunnen genomen worden om zelfstandigen in moeilijkheden te helpen. Er werden zeven grote clusters/werven van maatregelen uitgewerkt. Deze beleidsaanbevelingen werden gepresenteerd en besproken op een rondetafel die plaats had op 14 december 2011. Alle belangrijke, betrokken actoren kregen hier de kans hun mening en feedback te geven op de beleidsaanbevelingen. De finale versie van het rapport is aangevuld met een verslag van deze rondetafel. (Bron: website Koning Boudewijnstichting)
S20120085.jpg --- Ondernemingen ; sociaal beleid --- bedrijf in moeilijkheden --- 65.012
Choose an application
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|