Listing 1 - 10 of 53 << page
of 6
>>
Sort by

Book
Zout
Author:
ISBN: 9789055662357 Year: 2007 Publisher: Etten-Leur Corona

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Zout


Book
Zout
Author:
ISBN: 9789463412094 Year: 2018 Publisher: Etten-Leur Corona

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Zout


Book
Haliet : het witte goud : ons dagelijks zout nader bekeken
Authors: --- ---
Year: 1999 Publisher: Brasschaat Academie voor Mineralogie

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Zout --- Mineralogie


Book
Ionische vloeistoffen : oplossingen met vloeibaar zout
Authors: ---
Year: 2018 Publisher: Den Haag Vakbladen.com

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Chemistry --- zout --- vloeistoffen


Book
Peper & zout
Authors: --- --- ---
ISBN: 9058974901 Year: 2006 Publisher: Tielt Arnhem Terra Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Recepten (kookkunst) --- Zout --- Peper


Object
Sucré - Salé
Publisher: Bruxelles ONE (Office de la naisssance et de l'enfance)

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Voeding --- Suiker --- Zout (smaak)


Book
Recept voor iets zouts
Author:

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Zout (scheikunde) --- Zand --- Spel --- Poëzie


Book
Zout
Authors: ---
Year: 2014 Publisher: Den Haag Bèta Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Smaakmaker uit zee: Ooit was zout peperduur en aanleiding tot oorlogen. Nu kost een kilogram dertig cent, en eten we meer zout dan goed voor ons is. Zonder kunnen we echter niet, een volwassene heeft dagelijks anderhalve gram nodig. Het meeste zout halen we uit de bodem van Twente en Oost-Groningen, waar ooit een binnenzee golfde. Zout is een belangrijke grondstof en hulpstof in de voedingsmiddelen- en chemische industrie. Die maakt er bijvoorbeeld chloor van door zout te ontleden in een membraanelektrolysecel. Natuurwetenschappers bedoelen met zouten een hele groep van stoffen die op een soortgelijke manier zijn samengesteld: zoals soda, kalksteen, gips, bot en bakpoeder. Het zijn meestal vaste stoffen met een kristalstructuur. Ook zijn er vloeibare zouten met bijzondere eigenschappen, ionische vloeistoffen, die chemici lang zagen als curiositeit. Inmiddels fungeren ze als oplosmiddel dat niet verdampt en lang herbruikbaar is. Wereldwijd is een groot tekort aan zoet water en verzilt het land. Veel gewassen kunnen daar slecht tegen. Steeds vaker wordt drinkwater met hulp van (zonne)energie gemaakt uit zeewater. Daar waar zoet en zout water elkaar ontmoeten, valt energie te winnen. Voor Nederland met zijn delta lijkt dat een interessante, duurzame energiebron: blauwe energie. Op de Afsluitdijk is er onlangs een proefcentrale voor opgestart.&#13;&#13;


Book
Zout in de soep

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Soep --- Zout (smaak) --- Grap --- Dorst --- Deugnietenstreek --- Jeugdpoëzie


Digital
Dwars door de Sahara : dvd-video
ISBN: 9789085109099 Year: 2009 Publisher: Z.p. House of Knowledge National Geographic

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 53 << page
of 6
>>
Sort by