Narrow your search

Library

KBR (18)

EHC (11)

Arteveldehogeschool (4)

AMSAB (3)

DocAtlas (3)

UCLL (3)

Huis van Alijn (2)

Hogeschool Gent (2)

SL (2)

VIVES (2)

More...

Resource type

book (19)

object (3)


Language

Dutch (15)

Undetermined (4)


Year
From To Submit

2021 (3)

2015 (1)

2014 (3)

2013 (4)

2012 (1)

More...
Listing 1 - 10 of 19 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Oxfam fairtrade kookboek
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789020981292 Year: 2009 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Gerechten --- Wereldkeuken


Book
Een eilandje vla in een zee van chocola
Authors: ---
ISBN: 9789462915480 Year: 2021 Publisher: Wielsbeke De Eenhoorn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Oma en kleindochter gaan samen uit eten in een zelfbedieningsrestaurant. Voorafjes, vlees en vis, wereldkeuken en vegetarisch. Nadien natuurlijk nog een lekker toetje. Ze hebben samen een heerlijke tijd. Dat Riet Wille van rijmen houdt wisten we al, en wordt met dit boekje nog eens bevestigd. De menu's, de borden in het restaurant, de heerlijke gerechtjes ... alles werd overgoten met een heerlijk sausje rijm. Uiteraard is dat helemaal niet zo eenvoudig, zeker niet als je consequent in het thema 'eten' moet blijven. Hier en daar voelt dat vrolijke ritme dan ook eerder geforceerd aan. ? bv. roomsoepje van tomaat, wortel en pastinaak. Van een verhaal is er [lees meer]niet echt sprake. De inhoud blijft eerder beperkt tot een oplijsting van verschillende gerechten. Het meisje vindt het dan ook erg moeilijk om te kiezen uit al dat lekkers. Op elke pagina vinden we een drietal strofes waarin haar keuzestress beschreven wordt. Het geheel wordt wat opgevrolijkt door de rijm en hier en daar een kleine kwinkslag. Als extraatje op elke pagina zie je ook een menubord met daarop een bijkomende oplijsting van verschillende gerechten (vooraf, vlees en vis, veggie, wereldkeuken, toetjes, dranken) beschikbaar in het restaurant. Uiteraard op rijm, wat dacht je dan? Als Belgische voelt het een beetje onnatuurlijk je kind voor te lezen en termen als 'Voorafje' en 'Toetje' tegen te komen. Op de menukaart(en) staat toch gewoon 'voorgerecht' en 'dessert'? De koude karnemelk (en het gratis glaasje water) bij 'Dranken' bevestigen dit gevoel. Er werd bij het schrijven van dit boek duidelijk nagedacht over de Nederlandse markt.De kleurrijke illustraties beslaan telkens een volledige dubbelpagina. Ze tonen hoe het er praktisch aan toe gaat in zo'n zelfbedieningsrestaurant. De plateaus waar jij je bord en bestek op legt, de verschillende gerechten waar je netjes in de rij voorbij schuift, de afruimband waar je na je maaltijd je plateau met vuile bordjes achterlaat. Typerend voor Leriette Desir van Bergen is de combi tussen 'oude' technieken (schilderen, tekenen, kleuren, druk) en digitale media. De illustraties in dit boek zijn collages waarin al deze technieken gecombineerd worden. De verschillende gerechten worden duidelijk herkenbaar weergegeven. De personages uit het verhaal (en de andere klanten in het restaurant) zijn een toonbeeld van een diverse samenleving. Het gebruikte kleurenpalet geeft het geheel een eerder kille uitstraling en doet nog het meest denken aan ? jawel ? een zelfbedieningsrestaurant. Wat dat betreft goed gekozen dus. Voor de algemene uitstraling had het best wel iets warmer gemogen. Zal dit boek scoren bij de gemiddelde 4-jarige? Als geschikt verhaaltje voor het slapengaan mist het toch enige spanning, humor en/of gezelligheid. Het voelt nog het meest aan als een handleiding 'eten in een zelfbedieningsrestaurant'. Was hier vraag naar?Jasmien ReprielsPluizer


Book
De wereld op je bord : smakelijke eetweetjes en 56 recepten
Authors: --- ---
ISBN: 9789401479325 Year: 2021 Publisher: Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Maak kennis met typische smaken, gerechten en ingrediënten uit heel de wereld. Ontdek verschillende lekkernijen en kleurrijke weetjes, prachtig geïllustreerd.Waar komen maïs, tarwe en aardappelen vandaan?Wat wordt al eeuwenlang gegeten in Italië, Turkije of Nigeria?Hoe maak je een Vietnamese pannenkoek, Braziliaanse pralines of Hongaarse kriekensoep?Ontdek hoe voedsel is verbonden met de geschiedenis, cultuur en natuur van het land waarin het is gemaakt.En ga zelf aan de slag: bereid eenvoudige en heerlijke gerechten van over de hele wereld.https://www.standaardboekhandel.be/p/de-wereld-op-je-bord-9789401479325


Multi
Kielse kookkunst : komen eten
Authors: --- ---
ISBN: 9064452660 Year: 2002 Volume: 3 Publisher: Berchem EPO UNESCO Centrum Vlaanderen

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Nog elke dag horen we het, of roepen het ondertussen zelf. De ene dag is het lekker, de andere dag niet te vreten. Eén ding is zeker, we doen het elke dag, tot drie keer toe. Waar mensen samen eten, ontstaan verhalen. We hebben ze voor u verzameld. Het beste uit de rijke Kielse wereldkeuken in één boek. Op vraag van cultuurcentrum De Kern verzamelden de auteurs straffe eetverhalen, spannende gerechten en onverwachte recepten. De beste resultaten van deze zoektocht zijn verzameld in dit kookboek. Omdat je elkaar nergens beter leert kennen dan rond een tafel. En omdat het Kiel wat veelkleurigheid en veelsmakerigheid niet te overtreffen is.


Book
Het andere koek boek : lievelingsgerechten en traktaties van nieuwe Nederlandse kinderen
Authors: --- ---
ISBN: 9789083063676 Year: 2021 Publisher: Amsterdam Rose stories

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit familiekookboek bereiden achttien gezinnen die uit hun geboorteland zijn gevlucht en nu in Nederland wonen de lievelingsgerechten van hun kinderen. Het zijn hartige en zoete hoofd- en nagerechten uit verschillende culturen: van okrasoep uit Nigeria en vegetarische samosa?s uit Sri Lanka tot Pakistaanse halva (pudding) en mutaki (koekjes) uit Azerbeidzjan. De lay-out is kleurrijk en aantrekkelijk, met duidelijke, stap-voor-stap recepten, paginagrote kleurenfoto?s van families die bezig zijn met koken, hun kinderen die trots het eindproduct laten zien en close-upfoto?s van het klaargemaakte voedsel. De kinderen uit het gezin ? in leeftijd variërend van 5 tot en met 18 jaar ? worden aan het begin van het hoofdstuk voorgesteld, met vermelding van land van herkomst en azc. Behalve de recepten vertellen zij en hun ouders over hun land, tradities en gewoonten. Af en toe fleuren vrolijke figuurtjes, gemaakt van diverse ingrediënten, de pagina op. Als extraatje biedt het boek op steviger papier (eventueel uitneembare) vier kleurrijke ansichtkaarten, een memoriespel van de gerechten en achterin stickers met ingrediënten. Via een QR-code kun je de filmpjes van de kinderen bekijken. Aantrekkelijk kookboek voor het hele gezin waarbij je kennismaakt met verschillende culturen.S.E. van Zonneveld© NBD Biblion


Book
Het gehaktballen kookboek : de beste recepten van Balls & Glory
Authors: --- ---
ISBN: 9789089313546 Year: 2013 Publisher: Gent Borgerhoff & Lamberigts


Multi
Wereldkeuken : Congo, Senegal, Zuid-Afrika
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9071665739 Volume: *1 Publisher: Brussel 11.11.11

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Pottengluren bij de buren : de wereld op je bord
Authors: --- ---
ISBN: 9789058564696 Year: 2013 Publisher: Oostkamp Stichting Kunstboek


Book
Kookschool : 500 recepten stap voor stap, 3000 foto's
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789086794706 Year: 2013 Publisher: Zellik Roularta Books


Book
Love cooking : gezondig koken met Stephanie Coorevits
Authors: --- ---
ISBN: 9789058564856 Year: 2014 Publisher: Oostkamp Stichting Kunstboek

Listing 1 - 10 of 19 << page
of 2
>>
Sort by