Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
General biochemistry --- Biochemistry --- Biochimie --- Biochemie --- Metabolisme --- biochemie --- koolhydraat --- aminozuur --- proteine --- enzyme --- vitamine --- lipide --- celmetabolisme --- macromolecule --- eiwitsynthese --- Biochemie. --- Metabolisme.
Choose an application
General biochemistry --- biochemie --- celmetabolisme --- fotosynthese --- energie --- enzyme --- koolhydraat --- lipide --- metabolisme --- eiwitsynthese --- genetische informatie --- Contains audio-visual material --- Biochemistry --- Biological chemistry --- Chemical composition of organisms --- Organisms --- Physiological chemistry --- Biology --- Chemistry --- Medical sciences --- Composition
Choose an application
organische chemie --- Organic chemistry --- Chemistry, Organic --- 547 --- alkaan --- aminozuur --- aromatische verbinding --- chemische reactie --- elektrofiele substitutiereactie --- heterocyclische verbinding --- infraroodspectroscopie --- koolhydraat --- massaspectrometrie --- nmr spectroscopie --- stereoisomerie --- Organische chemie --- Chemistry --- (zie ook: organische scheikunde) --- Chemistry, Organic. --- 547 Organic chemistry
Choose an application
Chemistry, Organic. --- alkaan --- elektrofiele substitutiereactie --- heterocyclische verbinding --- infraroodspectroscopie --- massaspectrometrie --- nmr spectroscopie --- stereoisomerie --- 547 --- Chemistry, Organic --- Organic chemistry --- Chemistry --- 547 Organic chemistry --- aminozuur --- aromatische verbinding --- chemische reactie --- koolhydraat --- organische chemie --- Organische chemie --- (zie ook: organische scheikunde) --- Chimie organique
Choose an application
Onderzoek (wetenschap) --- Fysica --- Biologie --- Chemie --- 5e leerjaar secundair onderwijs --- Biochemie --- Voedingsmiddel --- Koolhydraat --- Vet (voeding) --- Proteïne --- Fotosynthese --- Vertering --- Celbiologie --- Vitamine --- Eetstoornis --- Technisch secundair onderwijs --- Sociale en technische wetenschappen --- Melk --- Bier --- Diabetes mellitus
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- Chemistry of natural organic substances --- Food --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Composition. --- Food Chemistry --- voedselchemie --- water --- lipide --- proteine --- koolhydraat --- mineraal --- kleurstof --- voedingsadditief --- enzyme --- vitamine --- Food Chemistry. --- Chemistry of food --- Food, Chemistry of --- Food chemistry --- Composition --- Chemistry --- Analysis
Choose an application
Vanaf 2015 wordt in Eureka ! 3A rekening gehouden met de nieuwe nomenclatuurregels volgens IUPAC. Wijzigingen zie achteraan handboek.
Natuurwetenschappen --- Fysica --- Biologie --- Chemie --- 5e leerjaar secundair onderwijs --- Biochemie --- Voedingsmiddelen --- Sachariden --- Lipiden --- Proteïnen --- Fotosynthese --- Vertering --- Celbiologie --- Vitaminen --- Eetstoornissen --- Technisch secundair onderwijs --- Sociale en technische wetenschappen --- Melk --- Bier --- Suikerziekte --- Voedingsmiddel --- Koolhydraat --- Vet (voeding) --- Proteïne --- Vitamine --- Eetstoornis --- Diabetes mellitus --- Grafische sector --- Onderzoek (wetenschap)
Choose an application
Dit boek gaat over voedingsmiddelen die voor een welbepaald doel, een welomschreven doelgroep zijn bestemd: afslankers, sportbeoefenaars, zuigelingen en kleuters, bejaarden... Het beschrijft vooral de samenstelling, eigenschappen en toepassingen van deze middelen en producten.De eerste 3 hoofdstukken gaan over normale voeding waarbij het belang van een aangepaste voeding voor een goede gezondheid en optimale levensstijl uitdrukkelijk wordt aangeduid. Bijzondere aandacht gaat naar verband tussen voeding en welvaartsziekten, zoals atherosclerose en kanker. Een apart hoofdstuk behandelt de wetgeving omtrent voedingsmiddelen. Daarna komen de verschillende categorieën van nutriënten aan de orde en de bijzondere voeding die ermee verband houdt (vb. eiwitrijke voeding bij anorexie, eiwitarme bij nierlijders). Een volgende reeks hoofdstukken is gewijd aan producten voor specifieke bevolkingsgroepen. Vermageringsproducten krijgen een afzonderlijk hoofdstuk, net als de nieuwe trend: nu
Nutrition --- Dutch. --- dieet --- dieetleer --- voedingsleer --- sport --- Nutritionary hygiene. Diet --- baby's --- kleuters --- vermageringsdieet --- voedingshygiëne --- bejaarden --- 628.4 --- babyvoeding --- dieetvoeding --- vitaminen --- Dieetleer --- 613.2 --- Babyvoeding (zuigelingenvoeding) --- Voeding --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Dieet --- Kindervoeding --- vetten --- Vitaminen (l-carnitine) --- Voedingsleer --- koolhydraten --- eiwitten --- dieet (diëtetiek) --- sondevoeding (enterale voeding) --- parenterale voeding (TPN) --- borstvoeding --- flesvoeding --- obesitas (vermageringsdieet) --- 628.44 --- Diététique --- Voedingsleer. Dieet --- Alimentation/Nutrition --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: lactatie) --- Voedingsmiddelen --- Gezondheidszorg --- Epidemiologie --- Wetgeving --- Ziekten --- Voedseladditieven --- Sport --- Bejaarden --- Kleuters --- Vitaminen --- Eiwitten --- Vetten --- Koolhydraten --- Mineralen --- Baby's --- Vermageren --- Diëten --- Voedingsmiddel --- Ziekte --- Voedingsadditief --- Oudere --- Kleuter --- Vitamine --- Proteïne --- Vet --- Koolhydraat --- Mineraal --- Baby --- Vermagering --- Onderzoek --- Ontwikkeling --- Leerlijn --- Gemeenschap --- School --- Buurt --- Technologie --- Maatschappij --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
biochemie --- General biochemistry --- Stereochemistry --- Organic chemistry --- titraties --- fysicochemie --- organische chemie --- alkanen --- Physicochemistry --- stereochemie --- Organische chemie --- 577.1 --- 547.9 --- alcoholen --- aldehyden --- alkaloïden --- alkenen --- aminen --- aminozuren --- anilinen --- aromaten --- bio-organische chemie --- biologie --- carbonzuren --- carbonzuurderivaten --- chemische reacties --- cyclo-alkanen --- eiwitten --- eliminatie --- enzymen --- epoxiden --- ethers --- fenolen --- fosfaten --- heteroaromaten --- ketonen --- koolhydraten --- koolstofchemie --- lipiden --- moleculen --- nucleofiele eliminaties --- nucleofiele substituties --- nucleotiden --- nucleïnezuren --- reacties --- sulfiden --- thiolen --- vitaminen --- zuurbasereacties --- aldehyde --- aminozuur --- aromatische verbinding --- carbonzuur --- enzyme --- koolhydraat --- molecule --- Chemical bases of life. Biochemistry and bio-organic chemistry generally --- .chemische basis van leven. biochemie en bio-organische chemie in het algemeen --- (zie ook: organische scheikunde) --- 577.1 Chemical bases of life. Biochemistry and bio-organic chemistry generally
Choose an application
Hoewel met organische chemie oorspronkelijk werd bedoeld de chemie die zich bezig hield met verbindingen afkomstig van levende materie (organismen) is het gebied geleidelijk verbreed tot de chemie van de koolstofverbindingen. Hieronder vallen dus ook de verbindingen die op synthetische wijze in het laboratorium zijn bereid. Veel dingen waarmee we dagelijks in aanraking komen, zoals voedingsmiddelen, kleding, kunststoffen, papier, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, geur-, kleur- en smaakstoffen, bestaan geheel of gedeeltelijk uit organische verbindingen. Het gebied dat de chemie van levende processen beschrijft wordt tegenwoordig vooral tot de biochemie gerekend. In de bio-organische chemie wordt de oorspronkelijke betekenis van de organische chemie weer teruggehaald: het is de organische chemie die een relatie legt met levende processen in de natuur. Dit gebied heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Dankzij de sterk toegenomen kennis binnen zowel de organische chemie als de biochemie, wordt het steeds beter mogelijk eigenschappen van verbindingen en processen in de natuur te verklaren met behulp van algemeen geldende organisch chemische basisprincipes. Dit boek laat op beknopte wijze zien dat de chemische basisprincipes die ten grondslag liggen aan eenvoudige reacties in het laboratorium ook van toepassing zijn op ogenschijnlijk ingewikkelde processen in de natuur. Dit boek is een beknopte versie van het veel gebruikte studieboek "Inleiding in de Bio-organische Chemie".
Organische chemie. --- organische chemie --- Physicochemistry --- General biochemistry --- Organic chemistry --- Stereochemistry --- 577.1 --- 577.1 Chemical bases of life. Biochemistry and bio-organic chemistry generally --- Chemical bases of life. Biochemistry and bio-organic chemistry generally --- 547.9 --- alcoholen --- aldehyden --- alkaloïden --- alkanen --- alkenen --- aminen --- aminozuren --- anilinen --- aromaten --- bio-organische chemie --- biochemie --- biologie --- carbonzuren --- carbonzuurderivaten --- chemische reacties --- cyclo-alkanen --- eiwitten --- eliminatie --- enzymen --- epoxiden --- ethers --- fenolen --- fosfaten --- heteroaromaten --- ketonen --- koolhydraten --- koolstofchemie --- lipiden --- moleculen --- nucleofiele eliminaties --- nucleofiele substituties --- nucleotiden --- nucleïnezuren --- reacties --- stereochemie --- sulfiden --- thiolen --- vitaminen --- zuurbasereacties --- aldehyde --- aminozuur --- aromatische verbinding --- carbonzuur --- enzyme --- koolhydraat --- molecule --- .chemische basis van leven. biochemie en bio-organische chemie in het algemeen --- (zie ook: organische scheikunde)
Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|