Narrow your search
Listing 1 - 10 of 16 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Outlines of biochemistry.
Authors: --- ---
ISBN: 0471853232 Year: 1987 Publisher: New York : Wiley,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Biochemistry: an introduction
Authors: ---
ISBN: 0072904992 0072363274 0073655325 Year: 1999 Publisher: Boston WCB-McGraw-Hill


Book
Introduction to organic chemistry
Authors: --- ---
ISBN: 0024181706 9780024181701 Year: 1992 Publisher: New York: Macmillan,


Book
Introduction to organic chemistry
Authors: ---
ISBN: 0029467209 0024181404 9780029467206 Year: 1985 Publisher: New York (N.Y.): MacMillan,


Digital
Eureka ! b3 : natuurwetenschappen voor STW : handleiding : cd-rom
Authors: --- ---
ISBN: 9789030197584 Year: 2010 Publisher: Mechelen Plantyn

Principles of food chemistry
Author:
ISBN: 083421234X Year: 1999 Publisher: Gaithersburg, Md Aspen


Book
Eureka ! b3 : natuurwetenschappen voor STW
Authors: --- ---
ISBN: 9789030197577 Year: 2009 Publisher: Mechelen Plantyn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Vanaf 2015 wordt in Eureka ! 3A rekening gehouden met de nieuwe nomenclatuurregels volgens IUPAC. Wijzigingen zie achteraan handboek.


Book
Bijzondere voeding
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9053509003 Year: 1999 Publisher: Leuven Apeldoorn Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek gaat over voedingsmiddelen die voor een welbepaald doel, een welomschreven doelgroep zijn bestemd: afslankers, sportbeoefenaars, zuigelingen en kleuters, bejaarden... Het beschrijft vooral de samenstelling, eigenschappen en toepassingen van deze middelen en producten.De eerste 3 hoofdstukken gaan over normale voeding waarbij het belang van een aangepaste voeding voor een goede gezondheid en optimale levensstijl uitdrukkelijk wordt aangeduid. Bijzondere aandacht gaat naar verband tussen voeding en welvaartsziekten, zoals atherosclerose en kanker. Een apart hoofdstuk behandelt de wetgeving omtrent voedingsmiddelen. Daarna komen de verschillende categorieën van nutriënten aan de orde en de bijzondere voeding die ermee verband houdt (vb. eiwitrijke voeding bij anorexie, eiwitarme bij nierlijders). Een volgende reeks hoofdstukken is gewijd aan producten voor specifieke bevolkingsgroepen. Vermageringsproducten krijgen een afzonderlijk hoofdstuk, net als de nieuwe trend: nu


Book
Bio-organische chemie voor levenswetenschappen
Author:
ISBN: 9074134963 Year: 2002 Publisher: Wageningen Wageningen Academic Publishers


Book
Bio-organische chemie voor levenswetenschappen.
Authors: ---
ISBN: 9789074134965 Year: 2017 Publisher: Wageningen Wageningen Academic Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hoewel met organische chemie oorspronkelijk werd bedoeld de chemie die zich bezig hield met verbindingen afkomstig van levende materie (organismen) is het gebied geleidelijk verbreed tot de chemie van de koolstofverbindingen. Hieronder vallen dus ook de verbindingen die op synthetische wijze in het laboratorium zijn bereid. Veel dingen waarmee we dagelijks in aanraking komen, zoals voedingsmiddelen, kleding, kunststoffen, papier, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, geur-, kleur- en smaakstoffen, bestaan geheel of gedeeltelijk uit organische verbindingen. Het gebied dat de chemie van levende processen beschrijft wordt tegenwoordig vooral tot de biochemie gerekend. In de bio-organische chemie wordt de oorspronkelijke betekenis van de organische chemie weer teruggehaald: het is de organische chemie die een relatie legt met levende processen in de natuur. Dit gebied heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Dankzij de sterk toegenomen kennis binnen zowel de organische chemie als de biochemie, wordt het steeds beter mogelijk eigenschappen van verbindingen en processen in de natuur te verklaren met behulp van algemeen geldende organisch chemische basisprincipes. Dit boek laat op beknopte wijze zien dat de chemische basisprincipes die ten grondslag liggen aan eenvoudige reacties in het laboratorium ook van toepassing zijn op ogenschijnlijk ingewikkelde processen in de natuur. Dit boek is een beknopte versie van het veel gebruikte studieboek "Inleiding in de Bio-organische Chemie".

Listing 1 - 10 of 16 << page
of 2
>>
Sort by