Listing 1 - 10 of 61 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
BMLIK
Habitudes alimentaires --- Santé publique --- Voedingsgewoonten --- Volksgezondheid --- voedselconsumptie --- 613.2.01 --- België --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- Social stratification --- Hygiene. Public health. Protection --- Consumer behavior
Choose an application
Adolescenten en voeding --- Sciences and engineering --- health sciences --- nutrition --- public health --- nutrition. --- public health. --- Health sciences --- Nutrition. --- Public health.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt op een hybride manier aangereikt aan de lezer: deels op papier, deels digitaal. In dit papieren deel krijgt de lezer een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes die relevant zijn voor humane voeding. In het digitale deel, terug te vinden op het online leerplatform Sofia, wordt dieper ingegaan op praktische toepassingen en op recente wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van papier en digitaal leerplatform laat de auteurs toe om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het domein van voedingsleer. Het Handboek Voeding is modulair opgebouwd. De eerste module spitst zich toe op algemene aspecten van de voedingsleer die studenten moeten beheersen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, water, alcohol en de verschillende micronutriënten. Dit boek besteedt ook aandacht aan stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is ? de zogenaamde bioactieve voedingstoffen ? en staat stil bij de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon. De verschillende modules bestaan telkens uit een combinatie van het boek en het digitale platform.
Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- stofwisseling --- Voedingsleer --- Voeding en gezondheid --- voeding --- metabolisme --- 628.4 --- gezondheid --- 613.21 --- Voeding --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- PXL-Healthcare 2018 --- voedselleer --- voedingsstoffen --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
In het Handboek voeding krijg je een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes van humane voedingsleer. In elk deel van het boek komt telkens een andere nutriënt van voeding aan bod.Het eerste deel van het boek start met de algemene aspecten van de voedingsleer. Daarna wordt er dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, zoals lipiden en proteïnen en de verschillende micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Bioactieve stoffen - stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - komen ook aan bod. Net zoals de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon.(https://www.acco.be/nl-be/items/9789463797115/Handboek-voeding)
Podologie --- h.o. --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- Voeding --- Food --- Academic collection --- Obesity --- Diabetes Mellitus --- Diabetes Insipidus --- Glucose Intolerance --- Obesity Management --- Body Weight --- Hyperphagia --- Weight Gain --- Bariatrics --- Foods --- Nutritional Physiological Phenomena --- Nutritional Requirements --- Voedingsleer --- Voeding en gezondheid --- Food habits --- Nutriënt --- 579.65 --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Het stippenboek is een handige ringmap, ontwikkeld door diëtisten en orthopedagogen van het Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven. Het oorspronkelijke doel van het project was om personen met een verstandelijke beperking te begeleiden in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl met de focus op gezonde voeding. Het werd echter snel duidelijk dat deze werkwijze een speelse manier is om ook kinderen en personen met beperkte leesvaardigheden te leren kiezen voor gezondere voedingsmiddelen en hen een idee te geven van hun totale energie-inname per dag.In het eerste deel van deze vernieuwde uitgave wordt er ingegaan op het concept van voedselgeletterdheid en komen aspecten van maaltijden plannen, boodschappen doen, maaltijden bereiden en samen eten aan bod. Je vindt er praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. In het tweede deel wordt het concept van de stippen uitgelegd.Om het boek juist te kunnen gebruiken, is het aangewezen om eerst je huis- of kinderarts te consulteren. Aansluitend vormt de begeleiding van een ervaren diëtist de ideale match voor het welslagen van het aanpassen van je voedingspatroon en levensstijl. De diëtist is het meest aangewezen om de praktische toepassing van het stippenconcept in je dagelijkse leefwereld te introduceren.Kristel Vande Kerckhove en Tessa Bosmans werken als pediatrische diëtisten in het UZ Leuven.Liesbeth Renaerts werkt sinds 2013 in het UZ Leuven als diëtiste voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.Dr. Joseph Vinckx is algemeen kinderarts in het UZ Leuven.Christophe Matthys is deeltijds hoofddocent aan de KU Leuven en coördineert het Competentiecentrum Klinische Voeding van het UZ Leuven.
voedingsleer --- Voedingsleer - Voeding --- Voeding en gezondheid --- Bee Collection --- Nutritionary hygiene. Diet --- dieetleer --- personen met een verstandelijke beperking --- Voedingsleer --- Orthopedagogics --- Physiology of nutrition. Metabolism --- orthopedagogiek --- gezonde voeding --- voedingsgewoonten --- voedingskeuze --- voedingspsychologie --- voedingsvoorlichting --- gezondheidspromotie
Listing 1 - 10 of 61 | << page >> |
Sort by
|