Narrow your search
Listing 1 - 5 of 5
Sort by

Book
Kunstpsychologie
Author:
ISBN: 9789038211718 Year: 2007 Publisher: Gent Academia Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

p.


Book
Kunstpsychologie
Authors: ---
ISBN: 9789038214580 Year: 2009 Publisher: Gent Academia Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek is een meeslepend verhaal, geschreven vanuit diverse psychologische invalshoeken. De auteur onderzoekt alles wat met het verschijnsel kunst te maken heeft en gaat op zoek naar hypotheses, feiten en verklaringen. Het kunstwerk, de kunstenaar, de kunstdaad, de kunstminnaar, de kunstverzamelaar maar ook de kunsttherapie worden belicht en geduid. Een boeiende en soms eigenzinnige zoektocht doorheen de kunst- en cultuurgeschiedenis. Charlotte De Groote is psychologe, psychotherapeute (kunsttherapie) en beeldhouwster. Zij is als docent verbonden aan de Hogeschool Gent (Departement Academie).


Dissertation
Kunstenaars op doktersvisite (Enkel te raadplegen op aanvraag) : Dokters in de beeldende kunst van de 16de eeuw tot nu.
Authors: --- --- --- ---
Year: 2010 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
7even Deadly Sins in reclame (Enkel te raadplegen op aanvraag)
Authors: --- --- ---
Year: 2010 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
The impact of anatomical brain lesion characteristics on movement patterns of the upper limb in children with unilateral cerebral palsy

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Deze masterproef kadert in een groter onderzoek naar evaluatie en behandeling van de sensorische en motorische functie van het bovenste lidmaat bij kinderen met unilaterale cerebale parese (CP). Dit wordt bestudeerd in de Onderzoeksgroep Neuromotorische Revalidatie onder het departement Revalidatiewetenschappen. Cerebrale parese (CP) is een niet-progressieve ontwikkelingsstoornis die zich uit in onder andere houdings- en bewegingsstoornissen. Dit wordt veroorzaakt door een hersenletsel voor, tijdens of na de geboorte. Bij unilaterale CP bevinden de symptomen zich aan één lichaamszijde. In onze masterthesis gaan we op zoek naar de relatie tussen de kenmerken van het hersenletsel, met name de grootte en ligging ervan, en de bewegingspathologie van het bovenste lidmaat. Eerst hebben we de kinderen opgedeeld volgens type hersenletsel, een groep met letsels ter hoogte van de periventriculaire witte stof (PWM) en een groep met corticale en diepe grijze stof letsels (CDGM). Vervolgens hebben we het hersenletsel gescoord aan de hand van de semi-kwantitatieve MRI schaal. Deze recent ontwikkelde schaal, geproduceerd door Jaspers et al., is specifiek voor kinderen met CP. Met deze schaal worden de verschillende karakteristieken van het letsel nagegaan, zoals de uitgebreidheid en locatie ervan. Deze gegevens hebben we gelinkt aan de bewegingspathologie van het bovenste lidmaat, die gescoord zijn aan de hand van driedimensionale bewegingsanalyse (3DMA) tijdens een dynamische taak: reik en grijp een verticale cilinder. Eerst hebben we de resultaten vergeleken tussen de beide groepen. Bij kinderen met CDGM letsels zijn er meer afwijkende gegevens gevonden na 3DMA. Vervolgens zijn in de groepen zelf meer en sterkere correlaties naar boven gekomen in de CDGM groep in vergelijking met de PWM groep, behalve voor de proximale gewrichten. Bij kinderen met PWM letsels, andere eigenschappen dan de anatomische karakteristieken van het letsel zullen invloed hebben op de bewegingspathologie, namelijk de reorganisatie van de hersenen. Bij kinderen met CDGM letsels hebben we voornamelijk distaal correlaties gevonden, dit omdat bewegingspatronen proximaal niet alleen bepaald worden door spiertonus en zwakte, maar ook omdat de proximale gewrichten de distale bewegingstekorten moeten compenseren. Dit onderzoek toont aan dat kennis van de karakteristieken van het hersenletsel belangrijk zijn voor de prognose te bepalen en om zo de behandeling te optimaliseren.

Keywords

Listing 1 - 5 of 5
Sort by