Listing 1 - 2 of 2 |
Sort by
|
Choose an application
'Neemt mijn buurman de kleur rood waar op dezelfde manier als ik?' Om een vraag als deze te kunnen beantwoorden moet je weten wat een beeld, maar ook wat verbeelding is.Van licht tot zicht geeft een overzicht van wat de filosofie, natuurkunde, biologie, cognitieve psychologie, beeldtechnologie, informatica en kunstgeschiedenis ons leren over waarneming. De auteur gebruikt een 8-lagenmodel om op een interdisciplinaire en systematische manier beelden en het zien van beelden te benaderen. Na twee inleidende hoofdstukken volgt een hoofdstuk met algemene theorie over beeld. Vervolgens komen alle acht lagen van het model in een afzonderlijk hoofdstuk aan bod. Per laag stelt de auteur een vraag: Wat is licht? Hoe registreren we een beeld? Hoe zien we oppervlak? En vorm? Hoe is het mogelijk dat we diepte kunnen zien? Hoe weten we welk object we waarnemen? En hoe zien we relaties tussen objecten? Wat is betekenis?Van licht tot zicht geeft inzicht in waarneming en is geschikt voor alle hbo- en universitaire studies waarbij visuele communicatie van belang is. Voor studenten van exacte studies is een meer technische toelichting beschikbaar op de bijbehorende website.Bron : http://www.boekenbank.be
kleurenleer --- visuele communicatie --- kleurenpsychologie --- Optics. Quantum optics --- light [energy] --- Affective and dynamic functions --- licht --- optics --- perception --- space perception --- reflected light --- light-related concepts --- optical illusion --- texture [physical attribute] --- visual perception --- surface texture --- photosensitivity --- optical concepts --- visual effects --- sampling --- perspectief --- Waarneming --- Communicatie --- Beeldcommunicatie --- Audiovisuele communicatie --- Gezichtsvermogen --- Perceptie --- Visuele communicatie --- Middenveld
Choose an application
Pharmacology. Therapy --- Drug Stability --- Food Analysis --- Rheology --- Food texture --- Food --- Pharmacy --- Aliments --- Rhéologie --- Pharmacie --- standards --- Periodicals. --- Analysis --- Periodicals --- Sensory evaluation --- Texture --- Périodiques --- Analyse --- Analyse sensorielle --- 664.017 --- 664 <05> --- 63 --- WDEP --- WBIB --- Properties of preserved foods and foodstuffs. Food quality --- Production and preservation of solid foodstuffs--Tijdschriften --- Agriculture and related sciences and techniques. Forestry. Farming. Wildlife exploitation --- Agriculture Sciences --- Food Science and Technology --- Pharmacy and Pharmacology --- Engineering --- Health Sciences --- Nutrition and Dietetics --- Agriculture Sciences. --- Pharmacy and Pharmacology. --- Engineering. --- Health Sciences. --- 63 Agriculture and related sciences and techniques. Forestry. Farming. Wildlife exploitation --- 664 <05> Production and preservation of solid foodstuffs--Tijdschriften --- 664.017 Properties of preserved foods and foodstuffs. Food quality --- farmacologie --- 63 Landbouw, veeteelt en verwante wetenschappen en technieken. Bosbouw. Landbouw. Exploitatie van dieren in het wild. --- Landbouw, veeteelt en verwante wetenschappen en technieken. Bosbouw. Landbouw. Exploitatie van dieren in het wild.
Listing 1 - 2 of 2 |
Sort by
|