Narrow your search
Listing 1 - 10 of 57 << page
of 6
>>
Sort by

Periodical
Journal of food allergy.
ISSN: 26890275 Year: 2019 Publisher: East Providence, RI : OceanSide Publications, Inc.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Food intolerance
Author:
ISBN: 0444007431 Year: 1984 Publisher: New York (N.Y.) : Elsevier,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Food allergy
Authors: ---
ISBN: 0881674389 Year: 1988 Publisher: New York (N.Y.): Raven Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Adverse reactions to foods
Year: 1984 Publisher: [Bethesda, Md.?] U.S. Dept. of Health and Human Services, Public Health Service, National Institutes of Health

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
De achilleshiel van allergie : Wat is voedselallergie, waar komt het van en is het te verslaan
Author:
ISBN: 9086868835 9086863329 Year: 2018 Publisher: Leiden ; Boston : Brill | Wageningen Academic,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Wie kent niet het verhaal van Achilles, de onkwetsbare held uit de Griekse mythologie die tóch een zwak puntje had dat hem uiteindelijk velde. Dat lijkt een analogie met voedselallergieën, waar ook geen kruid tegen gewassen leek. Vermijden is vaak de belangrijkste ‘therapeutische’ optie. Helaas blijkt 'vermijden' van allergenen regelmatig te mislukken. In het ergste geval heeft dat dramatische gevolgen. Maar net als bij Achilles, lijkt het erop dat allergieën tóch zwakke punten hebben, en écht aangepakt kunnen worden! In dit boek wordt op een toegankelijke en voor niet-specialisten begrijpelijke manier uiteengezet wat allergieën zijn, maar ook wat we er niet toe rekenen (allergieën en toch-niet-allergieën lijken soms bedrieglijk veel op elkaar!). Het is geen naslagwerk of zelfhulpgids. Het gaat in op waar de oorzaken van (vooral voedsel-)allergieën lijken te liggen en wat de veroorzakers zijn. Daarnaast komen de benaderingen aan bod om het leven van allergische mensen aangenamer en veiliger te maken. Er lijkt licht te gloren aan het einde van de zo lang zo duistere tunnel. Harry Wichers is een biochemicus met een bijzondere interesse in immunologie. Hij is geen arts of ervaringsdeskundige. Via zijn werk probeert hij een bijdrage te leveren aan het terugdringen en beheersbaar maken van de schijnbaar toenemende allergieproblematiek, door de voedingskundige en voedseltechnologische dimensie te onderzoeken.


Book
Food allergens : analysis instrumentation and methods
Authors: ---
ISBN: 9781439815038 Year: 2011 Publisher: Boca Raton : Taylor & Francis,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

"Covering all of the major recognized food allergens in the US and EU, this comprehensive work begins with an introduction to the problem and prevalence of food allergens. It discusses health issues and the presence of allergens in various food products, examines methodologies for analysis and detection, and details specific methods for each food type. Maintaining a consistent structure and format throughout, each chapter describes the properties of the allergen, and demonstrates the appropriate sample extraction and clean-up, separation and analysis, and detection and quantification techniques"--Provided by publisher.


Book
Food allergy in childhood : arising from meeting held on 27 April 1984 by the section of paediatrics of the Royal Society of medicine, London
Authors: --- ---
Year: 1985 Publisher: London : Royal Society of medicine,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
Rheumatoid arthritis and food, allergy?
Authors: ---
Year: 1991 Publisher: Amsterdam s.n.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Food allergy : a practical approach to diagnosis and management
Authors: ---
ISBN: 0824776526 Year: 1988 Publisher: New York, NY ; Basel : Marcel Dekker,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Food allergy : adverse reactions to foods and food additives
Authors: --- ---
ISBN: 0632046015 Year: 2003 Publisher: Malden (Mass.) : Blackwell,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 57 << page
of 6
>>
Sort by