Narrow your search
Listing 1 - 8 of 8
Sort by

Book
Rapport sur les mesures a prendre en vue de preserver la sante des ouvriers occupes dans les usines ou l'on traite le minerais de zinc et de plomb
Author:
Year: 1903

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Rapport sur les mesures a prendre en vue de preserver la santé des ouvriers occupés dans les usines ou l'on traite les minerais de zinc et de plomb
Author:
Year: 1903

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Photogenese und syptome der chronischen bleivergiftung. experimentelle untersuchungen
Author:
Year: 1871 Publisher: Berlijn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Als het lood om je hoofd is verdwenen
Author:
Year: 1979 Publisher: Berchem EPO

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Bijdrage tot de studie der chronische loodintoxicatie en meer bijzonder tot de studie der chronische loodintoxicatie door drinkwater in België. Thesis.... Leuven
Author:
Year: 1942 Publisher: Leuven Drukk. Em. Warny

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Basisboek milieu en gezondheid
Author:
ISBN: 9053520481 Year: 1994 Publisher: Amsterdam Boom

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De laatste jaren groeit de belangstelling voor het probleemveld milieu en gezondheid. Enerzijds neemt de kennis omtrent de effecten van een langdurige blootstelling aan lage concentraties giftige stoffen toe. Anderzijds zijn er aanwijzingen dat het aantal overgevoelige mensen in de bevolking groeit en steeds meer mensen aandoeningen lijken op te lopen als gevolg van blootstelling aan de milieuverontreiniging in hun leef- of werkmilieu. Inleidende hoofdstukken van dit Basisboek milieu en gezondheid geven een overzicht van de problemen, gevolgd door een historische beschouwing over het probleemveld, van de vroegste oudheid tot en met de negentiende eeuw. Aan de normstelling voor giftige stoffen en de evaluatie van het risico voor de volksgezondheid worden aparte hoofdstukken besteed, evenals aan gezondheid en overgevoeligheid. Nieuw is de indeling naar organen, niet alleen de ademhalingsorganen, lever, nieren e.d., maar ook het zenuwstelsel, het reproductiesysteem en het immuunstelsel. Voorts zijn er hoofdstukken over mutagene, carcinogene en neurotoxische stoffen.Tenslotte worden volgens de klassieke indeling de mogelijke effecten op de gezondheid van vervuiling van buitenlucht, binnenklimaat, de werkplek, water en voedsel behandeld. In het boek worden methodieken in beschouwing genomen die, hoewel nog niet algemeen aanvaard, mogelijkheden bieden voor de diagnostiek en behandeling van patiënten.


Book
Vreemde stoffen in onze voeding
Authors: --- --- ---
ISBN: 9028923225 Year: 1996 Volume: 35 Publisher: Kapellen Uitgeverij Pelckmans

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Toxicology --- voeding --- voedselvergiftiging --- Food science and technology --- voedselveiligheid --- voedingshygiëne --- Alimentation --- Environnement --- Milieu --- Voeding --- 641.1 --- Academic collection --- 641.1/.3 voeding --- 663/664.004.12 voedselveiligheid --- #A9707A --- additieven --- bewaarmiddelen --- carcinogene stoffen --- contaminanten --- gezondheid --- kleurstoffen --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie --- wetgeving --- 628.1 --- Bewaarmiddelen --- Carcinogenen --- Contaminanten --- Geneesmiddelen --- Geurstoffen --- Industriële producten --- Kleurstoffen --- Mutagenen --- Mycotoxinen --- Nitrosaminen --- Pesticiden --- Pyrotoxische stoffen --- Radioactiviteit --- Smaakstoffen --- Technologische stoffen --- Teratogenen --- Toxicologie --- Vreemde stoffen --- Zware metalen --- contaminatie --- voedingsmiddelen --- 613.2 --- 628.5 --- Additieven --- Metalen-zware --- Toxiciteit --- Toxicologie (vergiftiging, intoxicatie) --- Voedingshygiëne --- Voedselcontrole --- levensmiddelensector --- voedingsindustrie --- 628.4 --- 664 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- cadmium --- carcinogenen --- fluor --- groeihormoon --- hormonen --- koolwaterstoffen --- loodintoxicatie (bloedloodwaarden) --- metaalintoxicaties --- nitraat --- nitriet --- smaak --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- ecotoxicologie --- pesticide --- toxine --- voedingsadditief --- voedselchemie --- zware metalen --- Voeding en toxicologie --- Voedingsleer --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Alimentation/Nutrition --- Kennis van voedings- en genotmiddelen; algemeen --- levensmiddelen --- (zie ook: sportvoeding) --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: bestrijdingsmiddel) --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Chemistry --- Chemistry of Food Components --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Chemistry of Food Components. --- Food --- Analysis --- Quality --- Food contamination --- 620 --- alimentation

Listing 1 - 8 of 8
Sort by