Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|
Choose an application
Voeding als erfgoed in na-oorlogs Vlaanderen. In De smaak van thuis belicht Anneke Geyzen hoe voedingserfgoed wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema's als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in België en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis, twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.
Housekeeping --- History of civilization --- anno 1900-1999 --- Flanders --- Belgium --- Food --- Nutrition --- Social aspects --- History --- Flanders (Belgium) --- Social conditions --- 904 --- C3 --- voeding --- voedselproductie (x) --- Academic collection --- 904 Culturele overblijfselen uit historische tijden. Antiquitates --- Culturele overblijfselen uit historische tijden. Antiquitates --- Kunst en cultuur --- Food habits --- Cooking --- Habit --- Manners and customs --- Diet --- Oral habits --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Health --- Physiology --- Dietetics --- Digestion --- Malnutrition --- Alimentation --- History. --- Health aspects --- Philosophy and psychology of culture --- Folklore --- Nutritionary hygiene. Diet --- geschiedenis --- eetcultuur --- volkskunde
Choose an application
Choose an application
Voeding als erfgoed in na-oorlogs Vlaanderen. In De smaak van thuis belicht Anneke Geyzen hoe voedingserfgoed wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema's als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in Belgièe en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis, twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.
Housekeeping --- History of civilization --- anno 1900-1999 --- Flanders
Choose an application
Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|