Narrow your search

Library

VUB (2)

AP (1)

CaGeWeB (1)

EHC (1)

FARO (1)

KADOC (1)

KBR (1)

KU Leuven (1)

LUCA School of Arts (1)

Odisee (1)

More...

Resource type

book (3)

digital (1)


Language

Dutch (4)


Year
From To Submit

2018 (2)

2014 (1)

2007 (1)

Listing 1 - 4 of 4
Sort by

Book
De smaak van thuis : erfgoed en voeding in Vlaanderen tussen 1945 en 2000
Author:
ISBN: 9789462701274 9789461662477 9461662475 946270127X Year: 2018 Publisher: Leuven : Leuven UP,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Voeding als erfgoed in na-oorlogs Vlaanderen. In De smaak van thuis belicht Anneke Geyzen hoe voedingserfgoed wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema's als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in België en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis, twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.


Book
'La classe indigente dans la recherche de ses moyens d'existence'?: leurders in Brussel in de 19de eeuw
Author:
Year: 2007 Publisher: Brussel VUB

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Digital
De smaak van thuis : erfgoed en voeding in Vlaanderen tussen 1945 en 2000
Author:
ISBN: 9789462701274 9789461662477 9461662475 Year: 2018 Publisher: Leuven Universitaire Pers Leuven

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Voeding als erfgoed in na-oorlogs Vlaanderen. In De smaak van thuis belicht Anneke Geyzen hoe voedingserfgoed wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema's als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in Belgièe en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis, twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.


Book
Culinaire vererfgoeding in Vlaanderen tussen 1945 en 2000: een historisch-gastrolinguïstische analyse
Authors: ---
Year: 2014 Publisher: Brussel VUB

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Listing 1 - 4 of 4
Sort by