Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Dit boek beschrijft een gestructureerde aanpak om te komen tot optimale voedingszorg. Het is bedoeld voor diëtisten in de eerste- en tweedelijnszorg én voor studenten. Het boek draagt bij aan de professionalisering van de diëtetiek in Nederland en Vlaanderen.Evidence-based diëtetiek is een belangrijk onderdeel van het diëtistisch zorgproces. Het is een transparante beroepsuitoefening waarbij het verlenen van professionele voedingszorg gebaseerd is op informatie uit het beste wetenschappelijke onderzoek, de kennis en ervaringen van de diëtist en situatie, waarden en voorkeuren van de patiënt. Door deze gestructureerde aanpak komen diëtisten samen met de patiënt tot de best passende behandeling. Deze vierde druk van Evidence-based diëtetiek. Principes en werkwijze gaat in op de vijf stappen van evidence-based diëtetiek. Iedere stap is uitgewerkt in een apart hoofdstuk: het formuleren van een duidelijke vraag, het zoeken en vinden van wetenschappelijke bronnen, het beoordelen van de kwaliteit van bronnen, en het implementeren en het evalueren van de behandeling. Aan de hand van praktijkvoorbeelden illustreert het boek hoe professionals de vijf stappen kunnen toepassen. De auteurs hebben veel kennis en ervaring op het gebied van evidence-based diëtetiek. Ze werken als diëtist of zijn betrokken bij toonaangevende onderzoeken op voedingsgebied, werkzaam in academische ziekenhuizen en/of als docent.
Choose an application
Dit boek beschrijft een gestructureerde aanpak om te komen tot optimale voedingszorg. Het is bedoeld voor diëtisten in de eerste- en tweedelijnszorg én voor studenten. Het boek draagt bij aan de professionalisering van de diëtetiek in Nederland en Vlaanderen. Evidence-based diëtetiek is een belangrijk onderdeel van het diëtistisch zorgproces. Het is een transparante beroepsuitoefening waarbij het verlenen van professionele voedingszorg gebaseerd is op informatie uit het beste wetenschappelijke onderzoek, de kennis en ervaringen van de diëtist en situatie, waarden en voorkeuren van de patiënt. Door deze gestructureerde aanpak komen diëtisten samen met de patiënt tot de best passende behandeling. Deze 4de druk van Evidence-based diëtetiek. Principes en werkwijze gaat in op de vijf stappen van evidence-based diëtetiek. Iedere stap is uitgewerkt in een apart hoofdstuk: het formuleren van een duidelijke vraag, het zoeken en vinden van wetenschappelijke bronnen, het beoordelen van de kwaliteit van bronnen, en het implementeren en het evalueren van de behandeling. Aan de hand van praktijkvoorbeelden illustreert het boek hoe professionals de vijf stappen kunnen toepassen.
Choose an application
wetenschappelijk onderzoek --- dieetleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- evidence-based methodiek --- Dieetleer --- Dieet --- 613.2 --- Voedingsleer. Dieet --- evidence-based --- 642.8 --- voedingsleer
Choose an application
Diëtisten moeten meer dan voorheen resultaatgericht kunnen handelen en het handelen moet wetenschappelijk verantwoord zijn, overdraagbaar en transparant voor een ander. Zij moeten zorgvuldig beslissingen nemen die zoveel mogelijk evidence-based zijn en op basis van de eigen kennis en praktijkervaringen gericht op de wensen en behoeften van de cliënt. Evidence-based diëtetiek besteedt aandacht aan de achtergronden van evidence-based handelen, aan het zoeken en vinden van betrouwbare wetenschappelijke literatuur en het beoordelen van de kwaliteit van de onderzoeksgegevens. En hoe wetenschappelijke uitkomsten vertaald kunnen worden naar de dagelijkse praktijk. Stapsgewijs wordt duidelijk gemaakt hoe u artikelen op internet kunt opzoeken en hoe u de artikelen op kwaliteit kunt toetsen. Aan de hand van casuïstiek en praktijkvoorbeelden wordt duidelijk hoe u de informatie uit artikelen in de praktijk kunt toepassen. (Bron: covertekst.)
Nutritionary hygiene. Diet --- wetenschappelijk onderzoek --- dieetleer --- evidence-based methodiek --- 616 --- Dieet --- Geneeskunde : Evidence-Based --- Voeding --- Dieetleer
Choose an application
dieetleer --- 616 --- Dieet --- Dieetleer --- Evidence based --- Geneeskunde : Evidence-Based --- Nutritionary hygiene. Diet --- wetenschappelijk onderzoek --- evidence-based methodiek
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- wetenschappelijk onderzoek --- dieetleer --- evidence-based methodiek
Choose an application
Choose an application
Ondervoeding bij ziekte is een groot probleem binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Gelukkig staat het onderwerp sterk in de belangstelling. Een ondervoede patiënt herstelt minder snel van een ziekte en heeft meer kans op complicaties en overlijden na een operatie. Door het tijdig signaleren en behandelen van ondervoeding kunnen de conditie van de patiënt en zijn kwaliteit van leven worden verbeterd en kan de opnameduur in het ziekenhuis worden verkort. In dit zakboek staat alle actuele informatie over het herkennen en onderkennen van ondervoeding bij elkaar. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het bepalen van de voedingsbehoefte van patiënten en geeft het richtlijnen voor het herstellen van een adequate voedingstherapie. Dit compacte zakboek is bedoeld voor artsen, diëtisten, verpleegkundigen, nurse practitioners, praktijkassistenten en andere disciplines in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, revalidatiecentra en thuiszorgorganisaties. (Bron: covertekst)
Nutritionary hygiene. Diet --- voedingstherapie --- malnutrition --- Ondervoeding --- 613.47 --- ondervoeding --- ziekenhuisverpleegkunde --- ziekenhuizen --- 612.391 --- Voedingsdeficiëntie (ondervoeding) --- ondervoeding (gez) --- patiënt (gez) --- 628.44 --- parenterale voeding (TPN) --- sondevoeding (enterale voeding) --- voedingsdeficiëntie --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- de patiënt in het ziekenhuis
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- voedingstherapie --- malnutrition
Choose an application
Ondervoeding bij ziekte is een groot probleem binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Gelukkig staat het onderwerp sterk in de belangstelling. Een ondervoede patiënt herstelt minder snel van een ziekte en heeft meer kans op complicaties en overlijden na een operatie. Door het tijdig signaleren en behandelen van ondervoeding kunnen de conditie van de patiënt en zijn kwaliteit van leven worden verbeterd en kan de opnameduur in het ziekenhuis worden verkort.In dit zakboek staat alle actuele informatie over het herkennen en onderkennen van ondervoeding bij elkaar. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het bepalen van de voedingsbehoefte van patiënten en geeft het richtlijnen voor het instellen van een adequate voedingstherapie. De redactie heeft de gegevens over dit onderwerp uit het Informatorium voor Voeding en Diëtetiek gebundeld en aangevuld met nuttige actuele informatie uit andere bronnen.
Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|