Listing 1 - 9 of 9 |
Sort by
|
Choose an application
PXL-Tech 2019 --- groenmanagement --- groenbeheer --- parkbeheer --- onderhoud --- heesters
Choose an application
Choose an application
Dit ervaringsverslag geeft een weerslag van het creatieve maar vaak moeilijke proces dat participatie eigenlijk is. Zo blijken duidelijk de uiteenlopende verwachtingen waarmee experts en bewoners in het proces zijn gestapt. 'Duurzaam openbaar groen' kan niet los worden gezien van het sociale leven in de wijk. Kortom, deze praktijkervaring is niet alleen een leerproces geweest voor de betrokkenen. Het is alvast een waardevolle bron van inspiratie voor praktijkmensen die een betere communicatie met het publiek voor ogen hebben.
Groenbeleid ; Oostende --- Inspraak ; groenbeleid --- Duurzaamheid/duurzame ontwikkeling --- Duurzaamheid/duurzame ontwikkeling. --- Milieu --- Algemeen --- Environmental policy --- Belgium --- Citizen participation --- 638.6 --- Openbaar groen (lt) --- wonen --- participatie --- milieubeleid --- bewonersparticipatie
Choose an application
Parkbeheer --- Groenbeleid --- Struiken
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
We beschouwen deze publicatie in de eerste plaats als een viering van de landschapsarchitectuur in Vlaanderen en Brussel. Door het belichten van enkele interessante projecten, krijgen ontwerpers, ruimtelijke planners en het grote publiek de kans om kennis te maken met mooi werk. Dit vergroot niet alleen de zichtbaarheid van de betrokken landschapsarchitecten, maar stimuleert een bredere waardering voor het gehele vakgebied. De gedeelde inzichten over hedendaagse uitdagingen en innovatieve benaderingen dragen bij aan het vormen van een dynamische en vooruitstrevende gemeenschap van landschapsarchitecten. Waar o.a. Nederland al jaren soortgelijke content bundelt, biedt deze Vlaamse en Brusselse tegenhanger nu dezelfde mogelijkheid om de professionele gemeenschap te versterken en te verbinden. Dergelijke publicaties fungeren als gemeenschappelijke referentiepunten, bevorderen de uitwisseling van ideeën en houden de dialoog over landschapsarchitectuur levendig en relevant. Het documenteren van deze projecten maakt de evolutie van de discipline zichtbaar, waardoor we kunnen zien hoe ze zich verder ontwikkelt. Door zorgvuldig te archiveren, leren we van het verleden om een betere toekomst te creëren. Deze publicatie is een bijdrage aan de voortdurende ontwikkeling en waardering van landschapsarchitectuur en kan als hulpmiddel dienen voor zowel de huidige als toekomstige generaties ontwerpers.
Listing 1 - 9 of 9 |
Sort by
|