TY - BOOK ID - 5569969 TI - Hygiëne voor management. Handleiding voor managers in de levensmiddelenindustrie PY - 1995 SN - 9023640179 PB - Rijswijk : Nijgh & Van Ditmar, DB - UniCat KW - Hygiëne KW - Voeding-Verzorging KW - Voedingsmiddelen KW - Horeca KW - Microbiologie KW - Voeding KW - Voedingsleer KW - Voedingsmiddelencontrole KW - Voedingsindustrie KW - Hotels KW - Dieetleer KW - Voedselketen KW - Conserveren van voedingsmiddelen KW - Voedselvergiftiging en -infectie KW - Ongediertebestrijding KW - Restaurants KW - 641 ) * VOEDINGSMIDDELEN KW - hygiëne KW - levensmiddelenindustrie KW - 628.6 KW - voedingshygiëne (gez) KW - Verzorging-Voeding KW - Voedingsmiddel KW - Voedselveiligheid KW - Hotel KW - Dieet KW - Conserveren (voeding) KW - Voedselvergiftiging KW - Restaurant KW - Drank KW - Gezondheid UR - https://www.unicat.be/uniCat?func=search&query=sysid:5569969 AB - Dit boek is een bewerking van de Engelse uitgave 'Hygiene for management'. Het geeft in samenhangende vorm alle informatie die nodig is om in bedrijven en instellingen een beleid te kunnen vormen op het gebied van de voedselhygiëne. Dit betekent dat zowel de microbiologische aspecten, als de wetgeving aan de orde komen. De inhoud richt zich zowel op de grote productiebedrijven, als op het midden- en kleinbedrijf, zoals bijvoorbeeld de snackbar.Voor de manager bij deze bedrijven is het bewaken en controleren van de hygiëne een van de belangrijkste taken. Soms is het uitvoeren van controles en het nemen van steekproeven voldoende, echter steeds vaker gebeurt dit op basis van een samenhangend kwaliteitsbewakingsplan. Hiervoor wordt in dit boek uitgegaan van het uit de VS afkomstige HACCP-systeem. ER -