TY - BOOK ID - 36898909 TI - Handboek voeding : van basisconcepten tot metabolisme AU - Vanhauwaert, Erika AU - Van Loo, Marleen AU - De Preter, Vicky AU - De Henauw, Stefaan AU - Matthys, Christophe AU - Meulemans, Ann PY - 2019 SN - 9789463797115 PB - Leuven Uitgeverij Acco DB - UniCat KW - Podologie KW - h.o. KW - Nutrition KW - Handbooks, manuals, etc. KW - Voeding KW - Food KW - Academic collection KW - Obesity KW - Diabetes Mellitus KW - Diabetes Insipidus KW - Glucose Intolerance KW - Obesity Management KW - Body Weight KW - Hyperphagia KW - Weight Gain KW - Bariatrics KW - Foods KW - Nutritional Physiological Phenomena KW - Nutritional Requirements KW - Voedingsleer KW - Voeding en gezondheid KW - Food habits KW - Nutriënt KW - 579.65 KW - Drank KW - Gezondheid UR - https://www.unicat.be/uniCat?func=search&query=sysid:36898909 AB - In het Handboek voeding krijg je een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes van humane voedingsleer. In elk deel van het boek komt telkens een andere nutriënt van voeding aan bod.Het eerste deel van het boek start met de algemene aspecten van de voedingsleer. Daarna wordt er dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, zoals lipiden en proteïnen en de verschillende micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Bioactieve stoffen - stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - komen ook aan bod. Net zoals de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon.(https://www.acco.be/nl-be/items/9789463797115/Handboek-voeding) ER -