TY - BOOK ID - 12624628 TI - Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in België PY - 1993 SN - 9064457263 9051140320 9789064457265 PB - Berchem : EPO, DB - UniCat KW - Diet KW - Food habits KW - Food KW - Sociale geschiedenis: België KW - History KW - sociale geschiedenis KW - levensstandaard KW - 392.8 KW - 641 <09> KW - -Diet KW - -Food KW - -Food habits KW - -#SBIB:949.3H1 KW - overzicht KW - geschiedenis KW - voeding KW - sociale klassen KW - consumptie KW - sociale ongelijkheid KW - cultuur KW - België KW - 392.8 <493> KW - #A9401A KW - cultuurgeschiedenis KW - maatschappelijk welzijn KW - Eating KW - Food customs KW - Foodways KW - Human beings KW - Habit KW - Manners and customs KW - Nutrition KW - Oral habits KW - Foods KW - Dinners and dining KW - Home economics KW - Table KW - Cooking KW - Dietaries KW - Gastronomy KW - Health KW - 308 KW - 339 KW - Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme KW - Geschiedenis van de voeding KW - -History KW - -Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur KW - Habitudes alimentaires KW - Histoire KW - Sociale geschiedenis: België. KW - 641 <09> Geschiedenis van de voeding KW - 392.8 Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme KW - welvaartsstaat KW - kansarmoede KW - cultuurtrends KW - maatschappelijke ontwikkelingen KW - mensbeelden KW - economische ontwikkelingen KW - industrie KW - landbouw KW - gezondheid KW - eetcultuur KW - History of civilization KW - alcoholisme KW - anno 1800-1999 KW - Belgium KW - Belgique KW - --XIVe-XXe s., KW - Histoire sociale KW - --Vie quotidienne KW - --Gastronomie KW - --Diet KW - voedsel KW - Beschavingsgeschiedenis KW - Histoire des civilisations KW - Recepten (kookkunst) KW - Recettes culinaires KW - Voeding: België: geschiedenis KW - #SBIB:949.3H1 KW - Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur KW - Social aspects KW - Primitive societies KW - 950 KW - eetgewoonten KW - histoire culturelle KW - XIVe-XXe s., 1301-2000 KW - Vie quotidienne KW - Gastronomie KW - Diet - Belgium - History - 19th century KW - Diet - Belgium - History - 20th century KW - Food habits - Belgium - History - 19th century KW - Food habits - Belgium - History - 20th century KW - Food - History - 19th century KW - Food - History - 20th century KW - BELGIQUE KW - ALIMENTATION KW - CONDITIONS SOCIALES KW - 19E-20E SIECLES KW - CONDITIONS ECONOMIQUES KW - HISTOIRE UR - https://www.unicat.be/uniCat?func=search&query=sysid:12624628 AB - Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, château Lafitte, ajuinsaus, tarbot, groentekrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank. Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte. Informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 1950 werd verzameld. De voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen het decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag. (Bron: covertekst) ER -