Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|
Choose an application
Geomicrobiology is the study of microbes and microbial processes and their role in driving environmental and geological processes at scales ranging from the nano, micron, to meter scale. This growing field has seen major advances in recent years, largely due to the development of new analytical tools and improvements to existing techniques, which allow us to better understand the complex interactions between microbes and their surroundings. In this comprehensive handbook, expert authors outline the state-of-the-art and emerging analytical techniques used in geomicrobiology. Readers are guided through each technique including background theory, sample preparation, standard methodology, data collection and analysis, best practices and common pitfalls, and examples of how and where the technique has been applied. The book provides a practical go-to reference for advanced students, researchers and professional scientists looking to employ techniques commonly used in geomicrobiology.
579.26 --- 579.26 Microbial ecology --- Microbial ecology --- Geomicrobiology. --- Environmental chemistry. --- Environmental sciences. --- Geochemistry. --- Microbiology.
Choose an application
We beseffen het ondertussen wel: voeding bepaalt in grote mate onze levenskwaliteit en gezondheid. Maar onze voedingsge- woontes veranderen blijkt aartsmoeilijk. Vermageringsdiëten leunen op louter wilskracht en zijn gedoemd om te falen. Arts Servaas Bingé kiest voor een structurele aanpak. Met ‘De lijst’ ontwikkelde hij een onderbouwde methode waarmee je de juiste mindset creëert om jouw voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding terug de plaats te geven die het verdient. De opzet is simpel maar streng: gedurende 10 dagen ga je enkel eten wat er op De Lijst staat. Dat is de eliminatiefase. Daarna begint het herprogrammeren en ga je stap voor stap de voedingsmiddelen introduceren die zorgen voor een lagere ontstekingsgraad en jou beter en energieker doen voelen. Geen valse beloftes: De Lijst volgen zal de eerste dagen niet altijd even makkelijk zijn maar na een week voel je gegarandeerd het verschil
dieet --- Voeding en gezondheid --- Bee Collection --- Voeding --- Gezondheid --- 579.67
Choose an application
Hoe kun je kwaliteit managen in de voedingsindustrie? Met welke systemen optimaliseer je je output als kwaliteitsmanager? Hoe is een moderne kwaliteitsdienst het best georganiseerd? De uitdagingen binnen de voedingsindustrie zijn groot, de risico's nog groter. Eindconsumenten willen keiharde garanties van de producent. Een doorgedreven kwaliteitsmanagement is nodig om aan die eisen te voldoen. Kwaliteit en voedselveiligheid worden een essentieel onderdeel om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen. Een food safety culture is wat we nodig hebben: iedere medewerker moet het belang van voedselveiligheid beseffen en de kans krijgen om elke afwijking te melden. Meer dan veilig voedsel toont hoe je een kwaliteitsmanagementsysteem implementeert van voeding tot verpakking, transport, opslag en verkooppunt. Met deze praktische aanpak is je organisatie klaar voor de toekomst.
sport --- bewegingsopvoeding --- voeding --- Voeding en hygiëne --- HACCP-systeem (voeding) --- Voedingsindustrie --- Kwaliteitsdienst --- 579.67 --- voedsel --- 664.3 --- kwaliteit --- risicoanalyse --- 664.72 --- voedselveiligheid --- Food science and technology --- voedingsleer --- Voeding en hygiëne
Choose an application
579 --- Microbiological Phenomena --- Microbial Concepts --- Microbial Phenomena --- Microbiologic Concepts --- Microbiological Phenomenon --- Microbiological Process --- Phenomena, Microbiologic --- Microbiologic Phenomena --- Microbiological Processes --- Concept, Microbial --- Concept, Microbiologic --- Concepts, Microbial --- Concepts, Microbiologic --- Microbial Concept --- Microbiologic Concept --- Phenomena, Microbial --- Phenomena, Microbiological --- Phenomenon, Microbiological --- Process, Microbiological --- Processes, Microbiological --- 579 Microbiology --- Microbiology --- Microbiology. --- Microorganisms. --- Basic Sciences. Microbiology -- Microbiology (General) --- ALLW. --- microbiologie --- microorganisme --- immunologie --- epidemiologie --- Dysbiosis --- Systematics. Taxonomy. Nomenclature --- General microbiology --- Biotechnology --- voedselmicrobiologie --- biotechnologie --- Basic Sciences. Microbiology -- Microbiology (General).
Choose an application
In het Handboek voeding krijg je een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes van humane voedingsleer. In elk deel van het boek komt telkens een andere nutriënt van voeding aan bod.Het eerste deel van het boek start met de algemene aspecten van de voedingsleer. Daarna wordt er dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, zoals lipiden en proteïnen en de verschillende micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Bioactieve stoffen - stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - komen ook aan bod. Net zoals de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon.(https://www.acco.be/nl-be/items/9789463797115/Handboek-voeding)
Podologie --- h.o. --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- Voeding --- Food --- Academic collection --- Obesity --- Diabetes Mellitus --- Diabetes Insipidus --- Glucose Intolerance --- Obesity Management --- Body Weight --- Hyperphagia --- Weight Gain --- Bariatrics --- Foods --- Nutritional Physiological Phenomena --- Nutritional Requirements --- Voedingsleer --- Voeding en gezondheid --- Food habits --- Nutriënt --- 579.65 --- Drank --- Gezondheid
Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|