Narrow your search
Listing 1 - 5 of 5
Sort by

Book
Analytical Geomicrobiology : A Handbook of Instrumental Techniques
Authors: --- ---
ISBN: 9781107707399 9781107070332 1107070333 1107707390 1108601510 110860188X Year: 2019 Publisher: Cambridge, England : Cambridge University Press,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Geomicrobiology is the study of microbes and microbial processes and their role in driving environmental and geological processes at scales ranging from the nano, micron, to meter scale. This growing field has seen major advances in recent years, largely due to the development of new analytical tools and improvements to existing techniques, which allow us to better understand the complex interactions between microbes and their surroundings. In this comprehensive handbook, expert authors outline the state-of-the-art and emerging analytical techniques used in geomicrobiology. Readers are guided through each technique including background theory, sample preparation, standard methodology, data collection and analysis, best practices and common pitfalls, and examples of how and where the technique has been applied. The book provides a practical go-to reference for advanced students, researchers and professional scientists looking to employ techniques commonly used in geomicrobiology.


Book
De lijst : eet jezelf gezond(er)
Author:
ISBN: 9789463930581 Year: 2019 Publisher: Gent Borgerhoff & Lamberigts

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

We beseffen het ondertussen wel: voeding bepaalt in grote mate onze levenskwaliteit en gezondheid. Maar onze voedingsge- woontes veranderen blijkt aartsmoeilijk. Vermageringsdiëten leunen op louter wilskracht en zijn gedoemd om te falen. Arts Servaas Bingé kiest voor een structurele aanpak. Met ‘De lijst’ ontwikkelde hij een onderbouwde methode waarmee je de juiste mindset creëert om jouw voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding terug de plaats te geven die het verdient. De opzet is simpel maar streng: gedurende 10 dagen ga je enkel eten wat er op De Lijst staat. Dat is de eliminatiefase. Daarna begint het herprogrammeren en ga je stap voor stap de voedingsmiddelen introduceren die zorgen voor een lagere ontstekingsgraad en jou beter en energieker doen voelen. Geen valse beloftes: De Lijst volgen zal de eerste dagen niet altijd even makkelijk zijn maar na een week voel je gegarandeerd het verschil


Book
Meer dan veilig voedsel : verhoog je impact als kwaliteitsmanager
Author:
ISBN: 9789401461436 Year: 2019 Publisher: Leuven LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hoe kun je kwaliteit managen in de voedingsindustrie? Met welke systemen optimaliseer je je output als kwaliteitsmanager? Hoe is een moderne kwaliteitsdienst het best georganiseerd? De uitdagingen binnen de voedingsindustrie zijn groot, de risico's nog groter. Eindconsumenten willen keiharde garanties van de producent. Een doorgedreven kwaliteitsmanagement is nodig om aan die eisen te voldoen. Kwaliteit en voedselveiligheid worden een essentieel onderdeel om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen. Een food safety culture is wat we nodig hebben: iedere medewerker moet het belang van voedselveiligheid beseffen en de kans krijgen om elke afwijking te melden. Meer dan veilig voedsel toont hoe je een kwaliteitsmanagementsysteem implementeert van voeding tot verpakking, transport, opslag en verkooppunt. Met deze praktische aanpak is je organisatie klaar voor de toekomst.


Book
Handboek voeding : van basisconcepten tot metabolisme
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789463797115 Year: 2019 Publisher: Leuven Uitgeverij Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In het Handboek voeding krijg je een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes van humane voedingsleer. In elk deel van het boek komt telkens een andere nutriënt van voeding aan bod.Het eerste deel van het boek start met de algemene aspecten van de voedingsleer. Daarna wordt er dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, zoals lipiden en proteïnen en de verschillende micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Bioactieve stoffen - stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - komen ook aan bod. Net zoals de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon.(https://www.acco.be/nl-be/items/9789463797115/Handboek-voeding)

Listing 1 - 5 of 5
Sort by