Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|
Choose an application
"Agricultural and Food Economics (AFE) is an international peer-reviewed journal welcoming research articles from economists, scholars and researchers from all over the world to publish problem-oriented and high quality articles. AFE publishes only original articles from a wide variety of economic perspectives that address current and relevant issues related to the agricultural and food system. Published articles focus on applied analysis, the discussion of innovative results, and relevant policy and managerial implications."
Agriculture --- Produce trade --- Produits agricoles --- Economic aspects --- Periodicals. --- Aspect économique --- Périodiques --- Commerce --- Produce trade. --- Economic aspects. --- Agricultural marketing --- Agricultural products --- Food trade --- Agrarian question --- Agribusiness --- Agricultural economics --- Agricultural production economics --- Production economics, Agricultural --- agri-food business --- market analysis --- food security --- land economics --- agri-food policy --- trade --- Food industry and trade --- Commodity exchanges --- Farm produce --- Land use, Rural --- Agricultural Economics --- Industrial economics --- Agriculture. Animal husbandry. Hunting. Fishery
Choose an application
In 2050 telt de wereldbevolking 9 miljard mensen. Hoe kunnen deze 3 miljard 'mondjes meer' t.o.v. vandaag, bovenop de 800 miljoen die nu reeds honger lijden, gevoed worden?Het antwoord op deze vraag wordt in dit boek gegeven vanuit drie invalshoeken:- wie in de wereld zal in de volgende decennia worden gevoed, onder welke voorwaarden en hoe?- welk beleid moet of kan de overheid in de diverse landen of streken voeren?- wat zijn de mogelijkheden om de voedselproductie op te drijven?Daarbij worden alle mogelijke problemen besproken, onder meer de productiviteit en de diversiteit van de landbouw in de ontwikkelingslanden; de voedselkwaliteit; de kwaliteit van de leefomgeving; de biodiversiteit; de mogelijke impact van de genetisch gemanipuleerde gewassen; de aquacultuur; de beschikbare landbouwoppervlakte en hoeveelheid zoet water; de globalisering en de internationale handel in voedselproducten; de politieke stabiliteit en de (on)wil bij sommige overheden om de voedselproductie te In 2050 telt de wereldbevolking 9 miljard mensen. Hoe kunnen deze 3 miljard 'mondjes meer' t.o.v. vandaag - bovenop de 800 miljoen die nu reeds honger lijden - gevoed worden? Het antwoord op deze vraag wordt in dit boek gegeven vanuit drie invalshoeken: Wie in de wereld zal in de volgende decennia worden gevoed, onder welke voorwaarden en hoe?, Welk beleid moet of kan de overheid in de diverse landen of streken voeren?, Wat zijn de mogelijkheden om de voedselproductie op te drijven? (Bron: covertekst)
International economic relations --- landbouwbeleid --- wereldvoedselvraagstuk --- Third World: agricultural and food problems --- voedselvoorziening --- Agriculture --- Landbouw --- Problèmes alimentaires --- Voedselvraagstuk --- 351.778.2 --- 338.439 --- 574.472 --- 631.95 --- 631.151.6 --- #GGSB: Economie --- #GGSB: Sociale wet. essays --- Academic collection --- #A0411A --- 475 Landbouw --- 339.9 --- 63 --- landbouw --- schenking Marina Vanhecke --- Voedselproblematiek --- 354.4 --- Economie (lt) --- Voeding (lt) --- bodem (lt) --- buitenland (lt) --- markt (lt) --- ontwikkeling (lt) --- productie (lt) --- tropen (lt) --- water (lt) --- Voedselproblematiek . derde wereld --- Voedselproductie : beheersing van de natuurlijke voorraden --- 043848.jpg --- Landbouwbeleid --- Voedselprobleem --- Voedselvoorziening --- bevolkingsgroei --- derdewereldproblematiek --- milieubeleid --- Voedselbevoorrading --- Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie. --- Biodiversity --- Agrarian ecology --- Integrated farm production systems. Sustainable agriculture --- internationale economie in het algemeen. Internationale economische betrekkingen. Wereldeconomie --- 312 --- 327 --- 67 --- 504 --- Social Sciences and Humanities. Development Studies --- Food Policy --- Food Policy. --- 631.151.6 Integrated farm production systems. Sustainable agriculture --- 631.95 Agrarian ecology --- 574.472 Biodiversity --- 338.439 Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie. --- 351.778.2 Voedselbevoorrading --- Developing countries: agricultural and food problems --- Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie --- Economie --- Sociale wet. essays
Choose an application
Agriculture and state --- -Food supply --- -Nutrition policy --- -AA / International- internationaal --- LDC / Developping Countries - Pays En Développement --- 338.342.1 --- 338.722.8 --- 338.43.01 --- 338.439 --- 339 LEVENSMIDDELEN --- <1-773> --- <1-773> Gebieden in ontwikkeling. Ontwikkelingslanden --- Gebieden in ontwikkeling. Ontwikkelingslanden --- 338.439 Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie. --- Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie. --- 339 LEVENSMIDDELEN Handel. Internationale economische betrekkingen. Wereldeconomie --binnenlandse als buitenlandse handel; zie ook {339.3} en {339.5}--LEVENSMIDDELEN --- Handel. Internationale economische betrekkingen. Wereldeconomie --binnenlandse als buitenlandse handel; zie ook {339.3} en {339.5}--LEVENSMIDDELEN --- Food --- Food policy --- Nutrition --- Nutrition and state --- State and nutrition --- Food control --- Agrarian question --- Agricultural policy --- Agriculture --- State and agriculture --- Landbouw in de Derde Wereld. --- Landbouwcrisissen. Landbouwoverschotten en -tekorten. Honger. --- Landbouwbeleid --- Government policy --- Food supply --- Nutrition policy --- AA / International- internationaal --- Landbouw in de Derde Wereld --- Landbouwcrisissen. Landbouwoverschotten en -tekorten. Honger --- Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie --- Economic policy and planning (general) --- Third World: agricultural and food problems --- Social Sciences and Humanities. Development Studies --- Food Policy. --- Developing countries: agricultural and food problems --- Food supply - Developing countries --- Nutrition policy - Developing countries --- Agriculture and state - Developing countries
Choose an application
This book analyses the role of public action in solving the problem of hunger in the modern world and is divided into four parts: Hunger in the modern world, Famines, Undernutrition and deprivation, and Hunger and public action.
Politique alimentaire --- -Nutrition policy --- -Poor --- #ABIB:aleo --- 338.723.2 --- Bevolkingspolitiek in de landbouw. --- Famines --- Food supply --- Nutrition policy --- Poor --- Aliments --- Pauvres --- Prevention --- Government policy --- Prévention --- Politique gouvernementale --- Approvisionnement --- Developing countries --- Pays en développement --- Social policy --- Politique sociale --- AA / International- internationaal --- LDC / Developping Countries - Pays En Développement --- 321.2 --- 311.6 --- 338.722.8 --- Economisch beleid van de overheid. --- Gezondheidstoestand van de bevolking. --- Landbouwcrisissen. Landbouwoverschotten en -tekorten. Honger. --- 330.564 --- 338.22 --- 339.96 --- 339.96 Ontwikkelingshulp. Ontwikkelingssamenwerking. Ontwikkelingsproblematiek --- Ontwikkelingshulp. Ontwikkelingssamenwerking. Ontwikkelingsproblematiek --- 338.22 Economische organisatieleer. Economisch beleid. Economische politiek --- Economische organisatieleer. Economisch beleid. Economische politiek --- 330.564 Verdeling van nationaal inkomen. Inkomensverdeling --- Verdeling van nationaal inkomen. Inkomensverdeling --- Disadvantaged, Economically --- Economically disadvantaged --- Impoverished people --- Low-income people --- Pauperism --- Poor, The --- Poor people --- Persons --- Social classes --- Poverty --- Famine --- Starvation --- Economic conditions --- Emerging nations --- Fourth World --- Global South --- LDC's --- Least developed countries --- Less developed countries --- Newly industrialized countries --- Newly industrializing countries --- NICs (Newly industrialized countries) --- Third World --- Underdeveloped areas --- Underdeveloped countries --- Social policy. --- Third World: agricultural and food problems --- Social Sciences and Humanities. Development Studies -- Food Policy --- ALLW. --- Famines. --- Food relief. --- E-books --- Famine relief --- Food aid programs --- Food assistance programs --- Disaster relief --- Humanitarian assistance --- Public welfare --- Emergency food supply --- Food supply - Government policy - Developing countries. --- Famines - Prevention - Government policy - Developing countries. --- Developing countries - Social policy. --- Poor - Government policy - Developing countries. --- Nutrition policy - Developing countries. --- Developing countries: agricultural and food problems --- Bevolkingspolitiek in de landbouw --- Economisch beleid van de overheid --- Gezondheidstoestand van de bevolking --- Landbouwcrisissen. Landbouwoverschotten en -tekorten. Honger --- Food distribution programs --- Citizen participation. --- Social Sciences and Humanities. Development Studies -- Food Policy.
Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|