Listing 1 - 10 of 51 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Food science and technology --- C3 --- kookboek --- voeding --- Kunst en cultuur --- cookbooks --- coffee [food, dye] --- coffee [beverage, dye]
Choose an application
Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- Food science and technology --- C5 --- kookboek --- Maatschappelijke organisaties en maatschappelijk leven
Choose an application
Housekeeping --- Bushmeat --- Cookery (Game) --- Cuisine (Gibier) --- Game meat --- Gibier (Viande) --- Gibier (Viande)--Recettes --- Gibier--Recettes --- Kookkunst (Wild) --- Wild als voedsel --- Wild animal as food --- Wild meat --- Wild--Recepten --- Wildgerechten --- Wildlife as food --- C3 --- kookboek --- Kunst en cultuur --- cookbooks
Choose an application
Wervel publiceerde een nieuw boek over de interafhankelijkeid van Brazilië-Europa, Brazilië-China. Internationaal dreigt denken en handelen i.v.m. 'duurzame ontwikkeling' bezet te worden door de industrie met zijn zogenaamde 'groene economie' (in het Portugees: 'capitalismo verde'), die vooral niet wil doorstoten naar een 'ecologische economie'. Het nieuwe Wervelboek ontmaskert heel wat vormen van Greenwashing en Newspeak, in dienst van 'meer van hetzelfde', maar nu onder de vorm van 'groen kapitalisme'. Het is het vierde Wervelboek dat gelijktijdig in het Nederlands en Portugees verschijnt en dat in de vorm van korte ervaringsverhalen ('crónicas' in het Portugees) moeilijke kwesties als Wereldbank, Wereldhandelsorganisatie WTO, nanotechnologie, etc. in eenvoudige en aanprekende taal probeert te brengen. 'Legal!' heeft in het Portugees een dubbele betekenis: 'plezant/leuk!' en 'legaal'. De grootgrondbezitters stellen graag: 'Alles wat wij doen, bijvoorbeeld ontbossen, is legaal'. Het boek eindigt met de slottekst van Nyeleni-Europe. In augustus 2011 schoolden 400 Europeanen uit 34 landen samen in Krems te Oostenrijk om het nieuwe concept van 'Voedselsoevereiniteit' concreet te maken. Met een voorwoord van Herman Verbeek. Studenten kunst van de universiteit Matinhos illustreerden het boek met collages per hoofdstuk. (Bron: website epo.be)
Third World: agricultural and food problems --- Brazil --- Agronomy --- Third World: economic development problems --- duurzame ontwikkeling --- globalisering --- C5 --- rurale samenleving --- 504 --- 327 --- Maatschappelijke organisaties en maatschappelijk leven --- Produce trade --- Developing countries: agricultural and food problems --- Developing countries: economic development problems
Choose an application
Alles over Belgische koffie, de plant, de branderijen en de kunst van het koffiezetten. Een dampend kopje koffie biedt troost, afleiding of een ogenblik rust. Het hoort bij thuis, of net bij onderweg. Ook voor de intrigerende geschiedenis van de Belgische koffie is er geen gebrek aan invalshoeken. Bijvoorbeeld de koffieplant. Die werd in de zeventiende eeuw begeerd en beschermd onder Arabisch monopolie, maar groeide uit tot een plantageplant die wereldwijd succes oogstte. Tegenwoordig staat hij opnieuw onder druk, deze keer door de klimaatverandering. Omgekeerd verging het het ambacht van de koffiebrander. Van bij het ontstaan van koffiebranderijen werden stappen gezet naar meer industrialisering en mechanisering. Maar net op het punt dat de koffiebrander overbodig leek te worden, schoten ambachtelijke branderijen weer als paddenstoelen uit de grond. En wie denkt dat de barista een hedendaagse uitvinding is, is bij deze een illusie armer: al van bij de opkomst van koffiehuizen sinds het midden van de zestiende eeuw werd het zwarte goud geschonken door een specialist die de kneepjes van het vak kende.00Vandaag doen authenticiteit en beleving in de koffiewereld weer hun intrede. Bonen krijgen een gezicht en een verhaal. In heldere teksten en geïllustreerd met originele foto's worden in dit boek het erfgoed, het vakmanschap en de koffietradities belicht.
Food science and technology --- History of civilization --- coffee [food, dye] --- C5 --- voedingsindustrie --- Boerenbond (1890-) --- geschiedenis --- Maatschappelijke organisaties en maatschappelijk leven --- Coffee --- Coffee drinking --- Coffee habit --- Drinking of coffee --- Drinking customs --- Caffeine habit --- History --- Exhibitions --- koffie --- coffee [beverage, dye] --- koffie.
Choose an application
Alimentation --- Alimentation -- Anthropologie --- Alimentation -- Coutumes --- Amaigrissement --- Anthropologie de l'alimentation --- Corps -- Poids -- Diminution --- Coutumes alimentaires --- Dieting --- Diminution du poids corporel --- Eating --- Eetgedrag --- Eetgewoonten --- Food customs --- Food habits --- Foodways --- Gewichtsverlies --- Gewoonten [Voedings] --- Habitudes alimentaires --- Human beings--Food habits --- Losing weight --- Loss of weight --- Nutrition --- Obesity -- Control --- Perte de poids --- Perte de poids corporel --- Perte pondérale --- Pratiques alimentaires --- Reducing --- Slimming --- Voeding --- Voedingsgewoonten --- Weight control of obesity --- Weight loss --- Weight reducing --- Weight reduction --- Vermageringsdiëten --- Dieetleer --- C5 --- voedingsleer --- gezondheidsopvoeding --- Maatschappelijke organisaties en maatschappelijk leven --- dieetleer
Choose an application
Voeding als erfgoed in na-oorlogs Vlaanderen. In De smaak van thuis belicht Anneke Geyzen hoe voedingserfgoed wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema's als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in België en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis, twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.
Housekeeping --- History of civilization --- anno 1900-1999 --- Flanders --- Belgium --- Food --- Nutrition --- Social aspects --- History --- Flanders (Belgium) --- Social conditions --- 904 --- C3 --- voeding --- voedselproductie (x) --- Academic collection --- 904 Culturele overblijfselen uit historische tijden. Antiquitates --- Culturele overblijfselen uit historische tijden. Antiquitates --- Kunst en cultuur --- Food habits --- Cooking --- Habit --- Manners and customs --- Diet --- Oral habits --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Health --- Physiology --- Dietetics --- Digestion --- Malnutrition --- Alimentation --- History. --- Health aspects --- Philosophy and psychology of culture --- Folklore --- Nutritionary hygiene. Diet --- geschiedenis --- eetcultuur --- volkskunde
Choose an application
Folklore --- History --- brood --- Housekeeping --- Alimentation --- Beroepen --- Geschiedenis --- Histoire --- Professions --- Voeding --- C3 --- geschiedenis --- voedselproductie (x) --- Kunst en cultuur --- 641 --- Food. Cooking. Dishes
Choose an application
Last van een opgeblazen gevoel? Moeilijkheden om je gewicht onder controle te houden? Ben je vaak ziek en heb je te weinig energie, maar vind je de oorzaak niet? Neem dan je voedingspatroon eens onder de loep! De invloed van onze voeding op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid wordt vaak onderschat. Nochtans is een goed voedingspatroon dé basis voor een frisse geest in een gezond lichaam. In dit praktische voedingsboek vind je de pijlers voor een gezond voedingspatroon. Ontdek hoe belangrijk de verhouding is tussen verzurend en basisch voedsel en welke factoren je spijsvertering beïnvloeden. Ook de combinatie van voedingsmiddelen heeft een groot effect op je gezondheid: wel of geen brood bij een slaatje eten kan een hemelsbreed verschil maken! Regelmatige vastenperiodes zijn dan weer van groot belang voor het herstel van je lichaam.
Alimentation --- Aliments --- Food --- Foods --- Nutrition --- Voeding --- Voedingsartikel --- Voedingsmiddel --- Voedingsmiddelen --- Voedsel --- C3 --- gezondheidsopvoeding --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- Kunst en cultuur --- Health aspects --- Provincie West-Vlaanderen
Choose an application
Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, château Lafitte, ajuinsaus, tarbot, groentekrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank. Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte. Informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 1950 werd verzameld. De voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen het decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag. (Bron: covertekst)
Diet --- Food habits --- Food --- Sociale geschiedenis: België --- History --- sociale geschiedenis --- levensstandaard --- 392.8 --- 641 <09> --- -Diet --- -Food --- -Food habits --- -#SBIB:949.3H1 --- overzicht --- geschiedenis --- voeding --- sociale klassen --- consumptie --- sociale ongelijkheid --- cultuur --- België --- 392.8 <493> --- #A9401A --- cultuurgeschiedenis --- maatschappelijk welzijn --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Habit --- Manners and customs --- Nutrition --- Oral habits --- Foods --- Dinners and dining --- Home economics --- Table --- Cooking --- Dietaries --- Gastronomy --- Health --- 308 --- 339 --- Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- Geschiedenis van de voeding --- -History --- -Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur --- Habitudes alimentaires --- Histoire --- Sociale geschiedenis: België. --- 641 <09> Geschiedenis van de voeding --- 392.8 Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- welvaartsstaat --- kansarmoede --- cultuurtrends --- maatschappelijke ontwikkelingen --- mensbeelden --- economische ontwikkelingen --- industrie --- landbouw --- gezondheid --- eetcultuur --- History of civilization --- alcoholisme --- anno 1800-1999 --- Belgium --- Belgique --- --XIVe-XXe s., --- Histoire sociale --- --Vie quotidienne --- --Gastronomie --- --Diet --- voedsel --- Beschavingsgeschiedenis --- Histoire des civilisations --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- Voeding: België: geschiedenis --- #SBIB:949.3H1 --- Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur --- Social aspects --- Primitive societies --- 950 --- eetgewoonten --- histoire culturelle --- XIVe-XXe s., 1301-2000 --- Vie quotidienne --- Gastronomie --- Diet - Belgium - History - 19th century --- Diet - Belgium - History - 20th century --- Food habits - Belgium - History - 19th century --- Food habits - Belgium - History - 20th century --- Food - History - 19th century --- Food - History - 20th century --- BELGIQUE --- ALIMENTATION --- CONDITIONS SOCIALES --- 19E-20E SIECLES --- CONDITIONS ECONOMIQUES --- HISTOIRE
Listing 1 - 10 of 51 | << page >> |
Sort by
|