Narrow your search

Library

EHC (504)

UGent (499)

KBR (416)

KU Leuven (323)

UAntwerpen (298)

VIVES (137)

Hogeschool Gent (115)

UCLL (115)

Odisee (112)

Thomas More Kempen (81)

More...

Resource type

book (1173)

periodical (92)

digital (30)

object (30)

dissertation (25)

More...

Language

Dutch (1364)


Year
From To Submit

2024 (5)

2023 (5)

2022 (9)

2021 (14)

2020 (7)

More...
Listing 1 - 10 of 1364 << page
of 137
>>
Sort by

Book
Tentoonstelling betreffende de bederving en de vervalsching der eetwaren
Author:
Year: 1917 Publisher: Gent : Het licht,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Food


Image
Boekcover : Krappe herinnering - Rita Demeester
Authors: ---
Year: 1988

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Food.


Image
Boekcover : Krappe herinnering - Rita Demeester
Authors: ---
Year: 1988

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Food.


Book
UCV tabel : uitgebreide voedingsmiddelentabel 1984
Author:
Year: 1984 Publisher: 's-Gravenhage Voorlichtingsbureau voor de voeding

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Food


Book
Uitgebreide voedingsmiddelentabel
Author:
Year: 1980 Publisher: 's-Gravenhage Voorlichtingsbureau voor de voeding

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Food


Book
Eet gezond, blijf gezond
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789064078576 Year: 2009 Publisher: Amsterdam Brussel Reader's Digest

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Food


Book
Wat is eetbaar? : Een reis door de wereld van voedseltaboes en eetculturen.
Author:
ISBN: 908686368X 9086869203 9789086869206 Year: 2022 Publisher: Brill Academic Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In Wat is eetbaar? laat Adel den Hartog zien hoe complex de voedselkeuzes van mensen al millennia lang zijn. Wie zich afvraagt waarom wij eten wat wij eten, komt uit bij praktische zaken als de beschikbaarheid van producten, transport en kosten, maar ziet ook fysiologische, culturele, geografische, en psychologische factoren. Den Hartog wijst op het belang van de toegang die individuen en groepen hebben tot voedsel, en van hun sociaaleconomische positie.Kan iemand worden overtuigd om iets te eten dat deze persoon als oneetbaar ziet? In het boek staan vele voorbeelden van onze geringe flexibiliteit, of die nu wordt ingegeven door een intolerantie met een genetische oorsprong, of doordat wat onbekend was, ook onbemind bleef. Voedingsgewoonten reageren traag op interventies, maar gebruiken kunnen veranderen. Zo is een vleesloze maaltijd tegenwoordig geen teken van armoede meer.Het boek zal de algemeen cultureel geïnteresseerde lezer aanspreken. Het is geschikt als handboek voor wie de achtergrond van onze eetgewoonten wil begrijpen. De kennis uit het boek is uitstekend te gebruiken bij een scala aan interventies op het gebied van voeding en leefstijl.

Keywords

Food. --- Food habits.


Book
Contaminenten in voedingsmiddelen : bijlage = Les contaminants dans les denrées alimentaires : annexe
Authors: --- ---
Year: 1998 Publisher: Brugge : Die Keure = La Charte,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Gezond eten, gezond ouder worden : De juiste voeding voor een langer en beter leven
Authors: ---
ISBN: 9789022335918 9022335917 Year: 2019 Publisher: Antwerpen Manteau

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Iedereen wil graag gezond oud worden.Maar hoe doe je dat? In Gezond eten, Gezond ouder worden beschrijft Eric De Maerteleire op basis van recent wetenschappelijk onderzoek de invloed van voeding en andere factoren op het verouderingsproces en vertelt hij wat je kunt doen om gezond(er) oud(er) te worden. Je maakt kennis met nieuwe begrippen die een cruciale rol spelen bij veroudering: telomeren, epi genetica, oxidatieve stress, fagocytose, het microbioom...Je krijgt antwoorden op vragen als: Wat is de invloed van levensstijl en erfelijkheid op onze levensverwachting? Kunnen we aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer, parkinson, osteoporose en auto-immuun ziekten gunstig beïnvloeden via voeding? Wat zijn de grootste problemen met ons westers voedingspatroon? Wat is de ideale verhouding eiwitten-koolhydraten-vetten in ons menu en waarom zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen zo belangrijk? Elk hoofdstuk wordt afgesloten met haalbare, praktische aanbevelingen. Gezond eten, Gezond ouder worden is een bijzonder boeiend boek dat je even stil doet staan bij onze levensstijl en je aanspoort om beter en gezonder te gaan leven, simpelweg door kleine dingen te veranderen.

Keywords

Food habits


Book
Behandeling der melk voor de fabriek bestemd, op de boerderij
Author:
Year: 1915 Publisher: Maastricht : Leiter-Nypels,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Food --- Storage.

Listing 1 - 10 of 1364 << page
of 137
>>
Sort by